image description

Για τα  όσα ανέφερε στη  σημερινή «θεατρική» του  παράσταση ο  επικεφαλής της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» σχετικά με τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων από το πρόγραμμα INTERRREG V-A “Ελλάδα –Ιταλία  2014-2020», όπως έχει καταγραφεί στα πρακτικά της  7ης και της 8ης Επιτροπής Παρακολούθησης η Περιφέρεια Ηπείρου, ως μέλος της Επιτροπής με δικαίωμα ψήφου,  έχει ψηφίσει τόσο υπέρ της αύξησης του προϋπολογισμού του έργου Cooperation for Health – “COOFHEA”, όσο και υπέρ της έγκρισης της σχετικής στοχευμένης επείγουσας  πρόσκλησης. Μάλιστα ύστερα από αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου επιτεύχθηκε αύξηση του προϋπολογισμού και χρηματοδότηση όλων των νοσοκομείων   της Περιφέρειάς μας.

Τέλος, κατά την διάρκεια της 9ης Επιτροπής Παρακολούθησης η  Περιφέρεια Ηπείρου  ψήφισε  επίσης υπέρ της έγκρισης της στοχευμένης επείγουσας πρόσκλησης που αφορά την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού – για όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου – και το έργο βρίσκεται στο στάδιο της τελικής έγκρισης. Kατά συνέπεια τα όσα ανέφερε ο κ. Ριζόπουλος δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Τα υπόλοιπα της συνέντευξής του, πέραν της εμφανούς ζηλοφθονίας που τον διέκρινε,  στερούνται σοβαρότητας και σε κάθε περίπτωση μπορεί ο επικεφαλής της παράταξης- εκτός των τηλεοπτικών διαγγελμάτων με τις συνήθεις προσβλητικές και συκοφαντικές αναφορές στον Περιφερειάρχη – να απευθυνθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να ενημερωθεί και να  λάβει τις δέουσες απαντήσεις μέσα από επίσημα έγγραφα.

Εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» η «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού κοινόχρηστων χώρων Δήμου Ηγουμενίτσας»

Από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη υπογράφηκε η απόφαση ένταξης της πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού κοινόχρηστων χώρων Δήμου Ηγουμενίτσας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020.

Η πράξη – συνολικής δημόσιας δαπάνης 3.800.000 ευρώ –  αφορά στην εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων με τεχνολογία LED προς αντικατάσταση των υφιστάμενων, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, την αναβάθμιση ποιότητας του φωτισμού, τη μείωση της φωτορύπανσης σε περιοχές με φωτισμό πέραν των ορίων και τη βελτίωση του φωτισμού σε περιοχές με χαμηλή κάτω των ορίων στάθμη. Επιπλέον, περιλαμβάνει τη βελτίωση του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού με αλλαγή και αναβάθμιση πινάκων διανομής, ηλεκτρικών δικτύων και ιστών, όπου αυτό απαιτείται, την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος τηλεδιαχείρισης ανά οδικό φωτιστικό σώμα με δυνατότητες παρακολούθησης βλαβών και κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο και τέλος τις εργασίες που προκύπτουν από την κατάργηση των φωτιστικών σημείων.

 «Αντικατάσταση Οχημάτων ΔΗ.Κ.Ε. Δήμου Αρταίων»

Με απόφαση  του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάσσεται στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 η πράξη «Αντικατάσταση Οχημάτων ΔΗ.Κ.Ε. Δήμου Αρταίων», συνολικής δημόσιας δαπάνης 82.988,55 ευρώ.

Η πράξη αφορά στην αντικατάσταση των πέντε οχημάτων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρταίων που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” με ενεργειακά αποδοτικότερα οχήματα. Τα οχήματα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την μετακίνηση του προσωπικού για εξυπηρέτηση ατόμων τρίτης ηλικίας που έχουν ανάγκη σε όλο το εύρος του Δήμου.