Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Football League επικυρώθηκε η βαθμολογία της σεζόν 2015-16 και αποφασίστηκε η διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος χωρίς πλέι οφ.

Το σημαντικό αυτό μέτρο, που προβλέπει τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος χωρίς τη διαδικασία των πλέι οφ, από τη νέα αγωνιστική περίοδο, απομένει να εγκριθεί και από την Ε.Π.Ο., στην οποία απεστάλη το έγγραφο του σχεδίου και αναμένεται απάντηση.

Η ανακοίνωση:

«Κατά την σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Επικυρώθηκε η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Football League ΟΠΑΠ 2015-2016.

Σύμφωνα με τη βαθμολογική κατάταξη, υποβιβάζονται από τη FOOTBALL LEAGUE οι ΠΑΕ Εργοτέλης, Ολυμπιακός Βόλου, Παναχαϊκή και Ζάκυνθος με την επιφύλαξη ότι σε περίπτωση έκδοσης αποφάσεων από τα αρμόδια δικαιοδοτικά και θεσμικά όργανα της ΕΠΟ επιβολής της ποινής του υποβιβασμού ή αφαίρεσης βαθμών σε βάρος άλλων ΠΑΕ–μελών της FOOTBALL LEAGUE, θα υποβιβασθούν οι τελευταίες και αντίστοιχα, στη θέση τους θα παραμείνει στην FOOTBALL LEAGUE ίδιος αριθμός ΠΑΕ εκ των αρχικά αγωνιστικώς υποβιβασθέντων. Σε περίπτωση υποβιβασμού άνω των δύο (2) ομάδων η θέση τους δεν αναπληρώνεται σύμφωνα με τον ΚΑΠ.

2. Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος 2016-2017 και απεστάλη προς έγκριση στην ΕΠΟ. Το σχέδιο που εστάλη δεν προβλέπει την διεξαγωγή play off, κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ.

3. Εξελέγη νέος Πρόεδρος της Football League ο κ.Στέλιος Σφακιανάκης. Η θητεία του είναι διετής.

4. Η εκλογή του Α’ και Β’ Αντιπροέδρου θα γίνει την Τρίτη 19/07/2016. Υποψηφιότητες υπέβαλλαν οι κ.κ.:

Π.Γιαννόπουλος (ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ), Α.Λεβεντογιάννης (ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Α.Λυχναράς (ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ), Α.Ρέλλας (ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ), Ε.Χατζηιωάννου (ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ)».