image description

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιαννιώτης αθλητής Γεώργιος –Ραφαήλ Χαρίτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΜΑ στην κατηγορία ανδρών στα 65,5 κιλά, το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και διεξήχθη στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καματερού στις 21 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Γεώργιος Χαρίτος χρησιμοποιεί την κινέζικη πολεμική τέχνη Choi Mok Pai Kung Fu, καθώς εκπαιδεύεται από τον Χρήστο Σταυρόπουλο (5 Duan Chinese Wushu Association), ενώ παράλληλα είναι αθλητής του Συλλόγου « Σπάρτακος» της Πάλης με προπονητή τον Μανώλη Λυκούδη.

Επιπροσθέτως, ο Γεώργιος-Ραφαήλ Χαρίτος έχει κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης 2021, χρυσό μετάλλιο στο Qingda και αργυρό μετάλλιο σε παραδοσιακό Tao Lou με μακριά όπλα στο 14ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Wushu-Kung Fu 2013.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, η επιτυχία του οφείλεται κυρίως στην εφαρμογή μαχητικών τεχνικών του παραδoσιακού στυλ Kung Fu Choi Mok Pai, χρησιμοποιώντας επίσης και ορισμένες τεχνικές ελευθέρας πάλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΜΜΑ μέσα από την ΕΛ.Ο.Π. αποτελεί το μοναδικό πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο κλάδο άθλησης στην Ελλάδα, που αφορά στις Μικτές Πολεμικές Τέχνες.