Διάλειμμα του ενδιαφέροντος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα για την κλήρωση της Super League, η οποία διεξάγεται σήμερα (Δευτέρα, ώρα 19:00) στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο «ΔΑΪΣ».

Προς το παρόν η NOVA δεν έχει προγραμματίσει να τη μεταδώσει τηλεοπτικά, κάτι που αποτελεί ένδειξη για το που βρίσκονται οι σχέσεις του συνδρομητικού καναλιού με τη διοργανώτρια αρχή. Ως γνωστόν η NOVA θέλει να περάσει άμεσα η μείωση των ομάδων και τα play-offs με τη συμμετοχή του πρωταθλητή, ενώ ο συνεταιρισμός προτείνει πρωτάθλημα 14 ομάδων από τη σεζόν 2018-2019. Όσο για τον Ολυμπιακό, αντιδρά έντονα στα play-offs για τον πρώτο της κανονικής περιόδου.

Στο μεταξύ, στις 14:00 θα γίνει το Δ.Σ. της Λίγκας που θα εγκρίνει την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και θα εκλέξει νέο πρόεδρο για τον συνεταιρισμό.

Η προκήρυξη που έχει ετοιμαστεί και την οποία δεν αποδέχεται η NOVA, προβλέπει τον υποβιβασμό 2 ομάδων και τη διατήρηση των 16 και το 2017-2018. Το συνδρομητικό κανάλι φέρεται έτοιμο να ζητήσει μείωση (μέχρι και 20% ακούγεται) στα 40 εκατ. ευρώ ετησίως που προβλέπει το τηλεοπτικό συμβόλαιο ή να παρακρατήσει τα 1.2 εκατ. ευρώ της ρήτρας για την αλλαγή του προγράμματος των περσινών play offs.

Στράτος αντί Μποροβήλου

Όσον αφορά την εκλογή του νέου προέδρου της Super League που θα γίνει επίσης το μεσημέρι, στη θέση του Γιώργου Μποροβήλου θα βρεθεί  ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης και πρώην αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού επί εποχής Βαρδινογιάννη, Γιώργος Στράτος, που είναι ο μοναδικός που έχει θέσει υποψηφιότητα και υποστηρίζεται και από τη συμμαχία των «μικρομεσαίων».