image description

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 69-64 από την Ελευθερία Μοσχάτου σε αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.

Η Samantha Cooper ήταν ξανά πολύ καλή έχοντας double double με 24 πόντους-12 ριμπάουντ, μαζί με 4 ασίστ και 3 κλεψίματα. Η Samantha Mackay είχε 11 πόντους 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Η Dejza James είχε 22 πόντους και 16 ριμπάουντ από πλευράς Ελευθερίας Μοσχάτου, με την Λίλιαν Καρακασίδου να βάζει 17, μαζί με 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ και την Amber Smith να έχει 12 και 9 ριμπάουντ.

Ο Νίκος Δουβίτσας επέλεξε στην αρχική του πεντάδα την Αγγελίνα Χρηστάκη στο «1», τις Χριστίνα Θεοδώρου και Isabella Slim μαζί της στην περιφέρεια και δίδυμο ψηλών τις Samantha Cooper-Kourtni Perry. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου με τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC να έχει βραχεία κεφαλή με 9-8. Η Ελευθερία Μοσχάτου με σερί 7-0 προηγήθηκε με 15-9, με το σύνολο του coach Δουβίτσα με σουτ πίσω από τα 6.75 της Mackay να μειώνει σε 15-12. Η Θεοδωρομανωλάκη με αριστερό drive διαμόρφωσε το σκορ στο 10΄ (17-12). 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC όντας εξαιρετικός στο κομμάτι της δημιουργίας και με δύο εύστοχα τρίποντα από την Ασπασία Καλαμπάκου και τη Samantha Mackay κατάφερε με επιμέρους 7-3 να μειώσει σε 20-19 στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ είχαν ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχες να κερδίζουν δεύτερες επιθέσεις και να καταφέρνουν να έχουν ένα προβάδισμα της τάξεως των 8 πόντων (31-23). Οι φιλοξενούμενες όμως με επιμέρους 6-2 μάζεψαν τη διαφορά στους 4 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (33-29 στο 20΄).

Οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα φάνηκαν αποφασισμένες στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου και με καλή άμυνα και σερί 5-0 πήραν μετά από ώρα τα ηνία στο σκορ (34-33). Ο τραυματισμός της Hyder φάνηκε να κόβει το ρυθμό που έδειχνε να έχει η ομάδα σε εκείνο το σημείο. H James προκαλούσε τα περισσότερα προβλήματα στη γιαννιώτικη άμυνα φέρνοντας την ομάδα της ξανά μπροστά με 42-37. Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC δεν είχε καλές επιλογές με αποτέλεσμα οι γηπεδούχες να ξεφύγουν με διψήφια διαφορά (50-39). Η Κατερίνα Μαρίνη πέρασε για πρώτη φορά στο παρκέ και άρχισε αμέσως να δίνει λύσεις. Μαζί με την Cooper ήταν εύστοχες από τα 6.75 μειώνοντας σε 52-45, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 54-45.

Το παιχνίδι είχε ακόμα πολύ δρόμο με τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC να το αποδεικνύει στην πράξη καθώς με επιμέρους 11-2 κατάφερε να ισοφαρίσει σε 56-56. Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με 58-58 όμως οι διαιτητές με δύο αντιαθλητικά φάουλ που σφύριξαν στις Καλαμπάκου-Mackay έδωσαν τη δυνατότητα στην Καρακασίδου αρχικά και στην James εν συνεχεία να κάνουν το 62-58 με εύστοχες βολές. Ένα νέο ζευγάρι εύστοχων βολών της Καρακασίδου έκανε το 64-58 με την Smith να τελειώνει τη φάση στο ζωγραφιστό (66-58) και ενώ οι φιλοξενούμενες δεν είχαν μπορέσει να βρουν το δρόμο προς το καλάθι κάνοντας δύο επιθετικά φάουλ. Η Smith κέρδισε φάουλ με 1:20 πριν το τέλος το οποίο χρεώθηκε η Slim, αν και δεν έκανε κάτι στη συγκεκριμένη φάση και αποβλήθηκε με 5 προσωπικά. Το Μοσχάτο βρέθηκε στο +9 (67-58) και ο χρόνος που απέμενε ήταν λιγοστός. Η Θεοδώρου με τρίποντο μείωσε σε 67-61, με την Θεοδωρομανωλάκη να χτυπά στον αιφνιδιασμό και ενώ η ομάδα πίεζε ψηλά για να δυσκολέψει το κατέβασμα της μπάλας (69-61). Τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 69-64.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Νίκος Δουβίτσας, δήλωσε στο επίσημο site της ομάδας: «Σήμερα στο παιχνίδι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να χάσουμε τον αγώνα. Ήμασταν πολύ νευρικοί στην επίθεση χωρίς λόγο. Είχαμε προβλήματα όλη την εβδομάδα αλλά και η ομάδα του Μοσχάτου ακόμα περισσότερα, απλά αυτές μπήκαν μέσα να κερδίσουν τον αγώνα ενώ εμάς μας έφταιγε ο διαιτητής και όλα τα αλλά εκτός από τους εαυτούς μας. Εγώ προσωπικά νιώθω την ανάγκη να ζητήσω ένα μεγάλο «συγγνώμη» από τους ανθρώπους που ασχολούνται με την ομάδα και τους ανθρώπους που στηρίζουν την ομάδα. Φέτος είναι έτσι το πρωτάθλημα, που όλα μπορούν να γίνουν και να ανατραπούν αρκεί να υπάρχει θέληση και πίστη και εμείς τα έχουμε αυτά. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Μοσχάτου».

Επόμενος αγώνας για τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο απέναντι στη Νίκη Λευκάδας.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 33-29, 54-45, 69-64

Διαιτητές: Σκαλτσής-Κουκουλεκίδης-Χάινα

Ελευθερία Μοσχάτου (Τσαραπατσάνης): Καρακασίδου 17(2), Νάτσκου 4, Smith 12(1), Θεοδωρομανωλάκη 6, James 22(2), Hyder 8(1), Τσέρου

ΠΑΣ Γιάννινα WBC (Δουβίτσας-Γούλας): Σαρηγιαννίδου 4, Θεοδώρου 4(1), Καλαμπάκου 3(1), Cooper 24(2), Χρηστάκη, Slim 9(3), Mackay 11(2), Perry 2, Μαρίνη 7(1)