Στις δηλώσεις του ο κ. Μεταξάς μετά το σπουδαίο διπλό επί της Λαμίας, που ήταν το πρώτο του ΠΑΣ Γιάννινα με γηπεδούχο την ομάδα της Φθιώτιδας σε επίπεδο Α’ Εθνικής, τόνισε ότι η ομάδα του δεν παρασύρθηκε από το παιχνίδι των γηπεδούχων και τελικά ένα γκολ ήταν αρκετό.

«Ήταν αρκετά δύσκολη νίκη. Όπως είχα πει και πριν το ματς, το σημερινό παιχνίδι θα ήταν τελείως διαφορετικό με το προηγούμενο κόντρα στην ΑΕΚ. Έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί, γιατί προσπαθούσαν με τις πάσες που έκαναν να μας τραβήξουν προς τα έξω και το μόνο που είχαν ήταν γεμίσματα, τα οποία με μια κόντρα ή μια δεύτερη μπάλα θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνα. Γι’ αυτό καλά κάναμε και κρατήσαμε την ηρεμία μας, δεν ανοιχτήκαμε πάρα πολύ και όταν παίζεις έτσι συνήθως ένα γκολ φτάνει».

Για το αν ευνόησε τον ΠΑΣ Γιάννινα η αλλαγή έδρας: «Δεν ξέρω αν ήταν πλεονέκτημα, αυτό που ξέρω είναι ότι το καλό γήπεδο μας βοηθάει γιατί προσπαθούμε να παίξουμε μπάλα από πίσω και στην πίεση να παίξουμε μπάλα και σ’ ένα χειρότερο γήπεδο αυτό σίγουρα δεν βοηθάει».