image description

Για μία ακόμα μέρα τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων “διανθίζονται” με μεταγραφικούς στόχους των λεγόμενων “μεγάλων ομάδων”, που έχουν εντοπιστεί στον ΠΑΣ Γιάννινα!

Στην εφημερίδα “ΦΩΣ” γίνεται λόγος για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Πίρσμαν. Οι Πειραιώτες θέλουν να αποκτήσουν έναν παίκτη που θα δίνει “ανάσες” στον Ρέαμπτσιουκ και ένας από τους παίκτες που έχουν εξεταστεί και αρέσουν είναι ο Βέλγος μπακ.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως μπορεί από την Ελλάδα οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν ξεχωρίσει τον Πίρσμαν, όμως ο Φρανσουά Μοντέστο έχει εντοπίσει άλλον παίκτη στο εξωτερικό που φαίνεται πως είναι πιο ψηλά από τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ.

Πλην του Ολυμπιακού, ο 31χρονος μπακ έχει ακουστεί κατά διαστήματα και για Άρη, Ατρόμητο, Παναθηναϊκό κ.α.

Η “ΩΡΑ των σπορ” γράφει για Σάλιακα

Όσον αφορά το όνομα του Σάλιακα, σήμερα παίζει στο μεταγραφικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Ήδη έχει “παρελάσει” το όνομά του από Άρη, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Τβέντε κ.α.

Η ΑΕΚ δεν έχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της θέση για άλλον μπακ, αφού πέραν των Μισελέν και Ρότα, που υπολογίζονται ως βασικές επιλογές, συμβόλαια σε ισχύ έχουν (αν και είναι εκτός πλάνων) οι Μπακάκης και Νταντσένκο, γι’ αυτό και στην Ένωση τον κοιτάνε για το καλοκαίρι που μένει ελεύθερος και όχι για τώρα.

Πάντως ο πρώτος στόχος του Σάλιακα είναι να βρει ομάδα στο εξωτερικό κατά κύριο λόγο, αφού η παρουσία του στην Εθνική ομάδα του ανοίγει τον δρόμο για το κάτι παραπάνω στην καριέρα του. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά ο ΠΑΣ Γιάννινα αν έρθει πρόταση τον Ιανουάριο.

Θα κινηθεί και ο ΠΑΣ μεταγραφικά

Τη στιγμή που η μισή σχεδόν ομάδα του ΠΑΣ αποτελεί μεταγραφικό στόχο κάποιας άλλης ομάδας, ο κ. Χριστοβασίλης με τον κ. Μεταξά κάνουν τις δικές τους προσπάθειες ενίσχυσης της ομάδας. Θα αποκτηθεί σίγουρα ένας μέσος για να μπορεί να δίνει “ανάσες” σε Καραχάλιο και Ντομίνγκεθ και από εκεί και πέρα, αν φύγει παίκτης, θα γίνει προσπάθεια να αντικατασταθεί.

Ο ΠΑΣ έχει καταθέσει, πάντως, κι εκείνος τις δικές του προτάσεις ανανέωσης σε Σάλιακα, Πίρσμαν (σ.σ. του προτάθηκε τριετές συμβόλαιο), Λοντίγκιν, ακόμα και στον Κάργα, παρότι δεν λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι το συμβόλαιό του, αλλά σε 1,5 χρόνο από τώρα. Ήδη έχει ανανεώσει ο Παντελάκης, ενώ μέσα στη διακοπή για τα Χριστούγεννα ενδεχομένως να έχουμε απαντήσεις και γι άλλες προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Χριστοβασίλης για πρόωρες ανανεώσεις.