Η έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου είναι προγραμματισμένη, όπως πάντα, για την 1η Ιανουαρίου, με τις ομάδες να σχεδιάζουν τις κινήσεις που θα κάνουν προκειμένου να καλύψουν κενά ή να δώσουν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στα ρόστερ τους.

Από το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου δεν θα λείψει ούτε φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να πρωταγωνιστήσει κιόλας. Παραδοσιακά η ομάδα κάνει κάποιες κινήσεις που δεν εντυπωσιάζουν ή απλά έχουν στόχευση οι παίκτες που θα αποκτηθούν να ενσωματωθούν χωρίς βιασύνη και κυρίως να είναι έτοιμοι για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Η πορεία του Α’ γύρου έδειξε ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε δύο θέσεις. Η μία είναι στα χαφ και η άλλη στην επίθεση. Από εκεί και πέρα, αν τυχόν υπάρξει αποχώρηση ποδοσφαιριστή λόγω πώλησης (Σάλιακας ή Πίρσμαν), αναλόγως θα κινηθεί και η ομάδα για να καλύψει την απώλεια.

Το μόνο επιβεβαιωμένο από την ΠΑΕ αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει κινητικότητα για παίκτη που θα αγωνίζεται στις θέσεις 6 και 8. Η μεταγραφή αυτή θα γίνει οπωσδήποτε, γιατί ήδη ξεκίνησε η φθορά λόγω καρτών. Όπως επίσης είναι λογικό ότι θα βγει και κούραση. Στον ΠΑΣ υπάρχει μια μεγάλη εκτίμηση για τον Γιάννη Μπουζούκη του Παναθηναϊκού, αλλά η περίπτωσή του δείχνει πάρα πολύ δύσκολη, αφού υπάρχουν φήμες ότι ή θα πάει στο εξωτερικό ή ακόμα και στον ΠΑΟΚ.

Πάντως οι άνθρωποι της ομάδας έχουν εντοπίσει κι άλλες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, κυρίως στο εξωτερικό, και θα φανεί προσεχώς αν έχουν καταλήξει στον «εκλεκτό» ή θα φτάσουμε προς τα τέλη Ιανουαρίου για να γίνει τελικά η μεταγραφή στη συγκεκριμένη θέση.

Όσον αφορά την περίπτωση απόκτησης επιθετικού, υπάρχει εμπιστοσύνη στον Μιλιντσεάνου και τον Μίνα, ενώ με την έναρξη των play-offs και play-outs θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί και ο Πέδρο Κόντε. Επομένως, η κίνηση για επιθετικό δεν φαίνεται να προχωράει, εκτός κι αν βρεθεί κάτι το πολύ εξαιρετικό που δεν πρέπει να χαθεί.