Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τον Γενάρη, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς της παραλλαγής «Όμικρον», επηρεάζουν και τα γήπεδα! Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ύστερα από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμών στην «σκιά» της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, ανακοίνωσε νέα μέτρα τα οποία περιλαμβάνουν και την παρουσία θεατών στα γήπεδα.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν η πληρότητα πέφτει στο 10% και θα υπάρχει πλαφόν 1.000 θεατές στα γήπεδα χωρητικότητας ανω των 15-20- χιλιάδων θεατών κτλ.

Για τους “Ζωσιμάδες” αυτό σημαίνει παρουσία σχεδόν 750 θεατών και μένει να ανακοινώσει η ΠΑΕ αν αυτά θα καλυφθούν από τα διαρκείας, που είναι και το πιο λογικό.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι τώρα οι αγώνες διεξάγονταν με πληρότητα 80%.

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

Οι χώροι διασκέδασης και η εστίαση θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, μόνο για εμβολιασμένους πελάτες και χωρίς την παρουσία όρθιων.

Παράλληλα επιβάλλεται όριο 6 ατόμων ανά τραπέζι. Για τη μουσική, θα ληφθούν αποφάσεις αργότερα και εφ΄όσον παρατηρηθεί ότι τα μέτρα δεν τηρούνται

Για τα γήπεδα αποφασίστηκε να λειτουργούν με πληρότητα στο 10% και με πλαφόν 1.000 θεατές. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Για  τους εργαζόμενους εστίασης και νοσοκομείων καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95 σε σουπερ μάρκετ, ΜΜΕ και στο προσωπικό των χώρων εστίασης.

Όσον αφορά στον τομέα της εκπαίδευσης, αναστέλλεται η διεξαγωγή σχολικών εκδρομών. Περαιτέρω συζήτηση για τα σχολεία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Επέκταση της τηλεργασίας σε ποσοστό της τάξης του 50%

H επίσκεψη σε γηροκομεία και δομές υγείας θα γίνεται μόνο με αρνητικό pcr