Στη φωτογραφία που συνοδεύει το ρεπορτάζ βλέπετε την κερκίδα που θα καθίσουν οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα που θα έρθουν από κάθε μέρος της Ευρώπης για να συμπαρασταθούν στην αγαπημένη τους ομάδα για να “κλειδώσει” την πρόκριση. Η συγκεκριμένη κερκίδα βρίσκεται δίπλα στο δρόμο που ενώνει το γήπεδο με την υπόλοιπη πόλη.

Τα μηνύματα που υπάρχουν αναφέρουν ότι περίπου 300-400 άτομα θα ταξιδέψουν στη Νορβηγία.

Για όσους έρθουν μέσω του αεροδρομίου του Όσλο, να γνωρίζουν ότι η απόσταση Όσλο-Σίεν είναι περίπου 3 ώρες και 10 λεπτά. Υπάρχουν δρομολόγια ανά μία ώρα περίπου, τα οποία σταματούν τη νύχτα. Ανά 10 λεπτά της διαδρομής υπάρχει στάση, ενώ οι συρμοί έχουν όλοι ελεύθερη πρόσβαση σε wi-fi και πρίζες ανάμεσα στα πόδια των επιβατών.

Προσοχή στα ειδικά βαγόνια που πρέπει να τηρείται απόλυτη ησυχία, καλό είναι να τα αποφύγετε. Το εισιτήριο κοστίζει 460 κορώνες, περίπου δηλαδή 47 ευρώ και άλλα τόσα για την επιστροφή, οπότε πρόκειται για ένα σημαντικό κόστος. Η απόσταση από το σταθμό των τρένων ως το κέντρο της πόλης καλύπεται σε περίπου 20 λεπτά με τα πόδια. Άλλα 15-20 λεπτά είναι το κέντρο από το γήπεδο.

Οι τιμές στα περισσότερα προϊόντα και είναι αρκετά υψηλές στη Νορβηγία. Για παράδειγμα πίτσες και χάμπουργκες κυμαίνονται μεταξύ 10-20 ευρώ!

Πάντως η ομορφιά της Νορβηγίας θα σας ανταμείψει. Πρόκειται για μια χώρα χωρίς βουνά ουσιαστικά, που οι λίμνες, τα καταπράσινα χωράφια, τα δάση και η θάλασσα εναλάσσονται συνεχώς, θυμίζοντας εικόνες παραμυθιών.

Πολλά γραφικά χωριά στη διαδρομή Όσλο-Σίεν και είναι αξιοσημείωτο ότι πολλές γειτονιές έχουν μεγάλους ιστούς με τη νορβηγική σημαία και όλοι οι ιστοί και οι σημαίες ανά γειτονιές και ανά χωριά είναι ομοιόμορφα!

Στο μεταξύ, εντοπίστηκε παρέα Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στο Σίεν και θα έρθουν κι εκείνοι στο γήπεδο!

(*Η αποστολή του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM στο Σκίεν είναι ευγενική χορηγία της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ)

skien-2 skien-3 skien-4

*Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των φωτογραφιών