image description

Σταθερά στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας καταφέρνει να παραμένει ο ΠΑΣ Γιάννινα από την αρχή του πρωταθλήματος, γεγονός που έχει προκαλέσει προσδοκίες στους φιλάθλους για κάτι καλό φέτος. Βέβαια αυτό έχει και το τίμημά του, αφού βγήκαν πολύ γρήγορα στη… “βιτρίνα” παίκτες που κάνουν τη διαφορά.

Παρά το γεγονός ότι την Τετάρτη είχαμε μόνο 2 εξ’ αναβολής παιχνίδια, στα οποία δεν αγωνιζόταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, εν τούτοις κατάφερε να κερδίσει μία θέση στον βαθμολογικό πίνακα κι αυτό γιατί η νίκη του ΟΦΗ επί του Απόλλωνα Σμύρνης προκάλεσε τριπλή ισοβαθμία στην 4η θέση. Βάσει των κριτηρίων στις ισοβαθμίες, στα μεταξύ τους ματς οι τρεις ομάδες δημιουργούν έναν έξτρα βαθμολογικό πίνακα, όπου ο ΠΑΣ έχει 5 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός 4 και ο ΟΦΗ 3. Έτσι λοιπόν, τυπικά αυτή τη στιγμή ο ΠΑΣ είναι 4ος, ο Παναθηναϊκός 5ος και ο ΟΦΗ 6ος.

Κι επειδή δεν αποκλείεται η είσοδος στην εξάδα να είναι υπόθεση που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ενδεχομένως και στις ισοβαθμίες, αυτά είναι τα κριτήρια που ισχύουν στο ελληνικό πρωτάθλημα κατά σειρά:

– Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

– Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

– Τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

– Την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

– Την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.