Τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Στέργιο Αντωνίου, φιλοξένησε η ΕΡΑ ΣΠΟΡ στην εκπομπή του έμπειρου και έγκριτου σε θέματα Εθνικής ομάδας δημοσιογράφου, Δημήτρη Μαλισιώβα, στην οποία ο παράγοντας της ΕΠΟ αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στο ζήτημα του εθνικού προπονητή. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως είναι ένα ζήτημα που θα προκύψει από τις επαφές των αρμοδίων στελεχών και ο στόχος είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή επιλογή.

«Εάν είναι να έρθει ένας άλλος Φαν’τ Σχιπ, καλύτερα να έρθει Έλληνας», είπε χαρακτηριστικά σε ερώτηση εάν θα ήθελε Έλληνα τεχνικό. Δεν υποτίμησε, βέβαια, την προσφορά του τέως Ομοσπονδιακού τεχνικού, κατά τη θητεία του οποίου η Εθνική βελτίωσε τη θέση της στο παγκόσμιο ranking και από το νούμερο 57 πήγε στο νούμερο 55 μέσα σε 2,5 χρόνια, ωστόσο τόνισε ότι θα ήθελε έναν ξένο προπονητή με σοβαρό βιογραφικό, αλλιώς η επιλογή να είναι με Έλληνα τεχνικό. Επιπλέον ανέφερε πως στην ΕΠΟ προσανατολίζονται σε συμβόλαιο συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας και εάν πάει καλά στο επόμενο Nations League ο νέος προπονητής, τότε να του δοθεί νέο συμβόλαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, τα ονόματα Ελλήνων προπονητών που έπεσαν στο τραπέζι είναι των Μεταξά, Νιόπλια και Ουζουνίδη. Μάλιστα συζητείται στους κόλπους της ΕΠΟ και το ενδεχόμενο, αν επιλεγούν περιπτώσεις όπως των Μεταξά ή Νιόπλια, να είναι παράλληλα και στις ομάδες τους προπονητές στα φιλικά του Μαρτίου, κατά τα μπασκετικά πρότυπα. Γενικότερα έχει διαμορφωθεί σε αρκετά στελέχη της ΕΠΟ η πεποίθηση ότι θα ήταν προτιμότερη σ’ αυτή τη φάση η συνεργασία με Έλληνα προπονητή.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μεταξάς έχει υπάρξει βοηθός του Σκίμπε στην Εθνική ομάδα από τον Νοέμβριο του 2015 ως τον Σεπτέμβριο του 2016, αφήνοντας από τότε πολύ θετικές εντυπώσεις για το έργο του.

Στο μεταξύ, σήμερα θα συναντηθούν τα μέλη της τεχνικής επιτροπής της ΕΠΟ που ασχολείται με το θέμα προπονητή, ώστε να καταλήξουν σε κάποιο ή κάποια πρόσωπα με τα οποία θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις.