image description

Έπρεπε να φτάσουμε στο 2022 για να δούμε την τεχνολογία να φτάνει και στους «Ζωσιμάδες» για έναν ηλεκτρονικό πίνακα που θα λειτουργεί ως χρονόμετρο, αλλά θα έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει και βίντεο, διαφημίσεις και άλλο οπτικό υλικό.

Όπως ενημέρωσε μέσω social media ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, ξεκίνησαν οι εργασίες για να τοποθετηθεί στο πέταλο της θύρας 1 ένα video wall-χρονόμετρο, το οποίο είχε υποσχεθεί η διοίκηση προ διετίας και το οποίο πλέον υλοποιεί.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Κολόκας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, το video wall θα έχει περίπου 15 τετραγωνικά μέτρα διάσταση και επιλέχθηκε να μπει πάνω στην κερκίδα, καθώς το βάρος του δεν επιτρέπει να τοποθετηθεί πάνω από τα παλιά αποδυτήρια.

Πρόκειται για τελευταίας τεχνολογίας video wall, το οποίο θα αντέχει στις καιρικές συνθήκες και το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία σε περίπου 1 μήνα, αφού πρώτα γίνει η εγκατάσταση στήριξής του και αφού γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για να καταστεί λειτουργικό.

Στο μεταξύ, πρόβλημα προέκυψε με τις λάμπες που θα θερμαίνανε το σκιερό μέρος του χόρτου, αφού στην ανακατασκευή του ταρτάν δεν είχε προβλεφθεί η δημιουργία κάποιου μικρού υπόγειου τούνελ για να περνάνε καλώδια. Η ιδέα για λάμπες εγκαταλείφθηκε, γιατί θα ήταν επικίνδυνο να υπάρχουν καλώδια από τη θύρα 10 που είναι η εγκατάσταση της ΔΕΗ ως τη μεγάλη σκεπαστή.