Τη δεύτερη χειμερινή μεταγραφή του είναι έτοιμος να ολοκληρώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Λουίς Ποζνάνσκι μπήκε από σήμερα στις προπονήσεις και απομένει μόνο η τυπική ανακοίνωση της μεταγραφής του από την ΠΑΕ.

Βέβαια ο νεαρός αριστερός μπακ θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να μπει στη φιλοσοφία του κ. Μεταξά και να βρει τα “πατήματά” του, αλλά δεν αποκλείεται να βρεθεί στον πάγκο την Κυριακή από τη στιγμή που δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις αριστερών μπακ, πλην του 19χρονου Γιάννη Ρίζου. Θυμίζουμε ότι ο Γκαρντάβσκι είναι εκτός, ενώ ο Πίρσμαν ακόμα δεν κατάφερε να αναρρώσει πλήρως για να μπει στην προπόνηση.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ειπωθεί κάτι για τον Ποζνάνσκι και το πόσο έτοιμος είναι να προσφέρει, οπότε στην παρούσα φάση ο προπονητής τον “τσεκάρει” και βγάζει συμπεράσματα σε καθημερινή βάση.

Σήμερα, όμως, προέκυψαν δύο ακόμα παίκτες στο απουσιολόγιο. Οι Περέα και Μορέιρα προστέθηκαν στους Ντομίνγκεθ, Πίρσμαν και Κόντε, αφού δεν προπονήθηκαν για προληπτικούς λόγους. Κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη θα κριθεί αν θα είναι διαθέσιμοι για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Εκτός παραμένει ακόμα ο Λοντίγκιν, που συμπλήρωσε δύο εβδομάδες απουσίας. Είχε μείνει την τελευταία στιγμή εκτός αποστολής πριν το ματς με τον Ιωνικό (4/1). Ακόμα κι αν καταφέρει να γυρίσει αύριο, είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΣ θα πάει στο Φάληρο με δίδυμο τερματοφυλάκων τους Σούλη και Αθανασίου.

Στα ευχάριστα της ημέρας είναι δύο επιστροφές, των Σιόντη και Οικονομόπουλου. Ο πρώτος ξεπέρασε στο δεκαήμερο την ασθένειά του, ο δεύτερος αρχίζει πλέον να μπαίνει σε ρυθμούς κανονικότητας μετά από ένα ακριβώς δίμηνο που παρήλθε από τον τραυματισμό του στον αγώνα με τον Άρη (20/11).

Στη σημερινή προπόνηση ο κ. Μεταξάς χώρισε σε δύο γκρουπ τους παίκτες, οι οποίοι στο ένα δούλευαν κάποια τακτικά κομμάτια με έμφαση στον πρέσινγκ και στο άλλο έπαιζαν ποδοβόλεϊ, και τα γκρουπάκια εναλλάσσονταν στην κάθε άσκηση.