image description

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποδεικνύει φέτος ότι ξέρει να κερδίζει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά χάνει και πολύ δύσκολα.  Πολλές φορές στη φετινή σεζόν έχει παρατηρηθεί ότι ο αντίπαλος πρέπει να τον αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα και σε κάποιες περιπτώσεις να έχει και δόσεις τύχης για να πάρεις τους 3 βαθμούς.

Στο Αγρίνιο η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά πέτυχε το 4ο διπλό μέσα στη σεζόν και 9η συνολικά νίκη και συνεχίζει να παλεύει για την παραμονή της στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και όχι απλά στην κατηγορία, όπως ήταν ο αρχικός στόχος.

Η τελευταία νίκη ανέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 33 βαθμούς και αν κάνουμε τις συγκρίσεις με την περσινή πολύ πετυχημένη σεζόν του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο (σ.σ. στο επίπεδο του πρωταθλήματος και μόνο), τότε ήδη η φετινή ομάδα πέρασε τον πήχη της περσινής!

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου ο ΠΑΣ Γιάννινα του Ηρακλή Μεταξά ξεπέρασε ήδη την αντίστοιχη βαθμολογική συγκομιδή του ΠΑΣ του Αργύρη Γιαννίκη που είχε φτάσει στους 31 βαθμούς! Αλλά και από τους 35 που συνολικά μάζεψαν πέρυσι οι «κυανόλευκοι» (μαζί με τα 7 παιχνίδια των πλέι άουτ) δεν απέχει πλέον πολύ το φετινό ρόστερ.

Επίσης η φετινή ομάδα ήδη ξεπέρασε τον αριθμό νικών της περσινής στην κανονική περίοδο. Ο ΠΑΣ πέρυσι είχε 8 νίκες, 7 ισοπαλίες και 11 ήττες. Φέτος στα 22 ματς ο ΠΑΣ ήδη έφτασε τις 9 νίκες και έχει 6 ισοπαλίες και 7 ήττες. Να σημειώσουμε κάπου εδώ ότι με Γιαννίκη στον πάγκο ο ΠΑΣ είχε 5 εκτός έδρας νίκες στην κανονική περίοδο και φέτος έχει 4 και για να σπάσει την περσινή επίδοση θα χρειαστεί νίκες με ΑΕΚ και Βόλο.

Πάμε και στα γκολ υπέρ και κατά, όπου επίσης η φετινή ομάδα είναι ήδη πιο παραγωγική από την περσινή. Το αν θα είναι και καλύτερη αμυντικά μένει να αποδειχτεί στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Επί Μεταξά, λοιπόν, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει σκοράρει 25 γκολ και έχει δεχτεί 22, ενώ πέρυσι είχε πετύχει 23 γκολ και είχε δεχτεί 26.

Από την άλλη, πάντως, πλευρά ο Αργύρης Γιαννίκης άφησε έναν άλλο πήχη ψηλά, αυτόν του κυπέλλου Ελλάδος. Πέρυσι η ομάδα έφτασε ως τους «4», ενώ φέτος αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο που συμμετείχε.

Και συνεχίζουμε…