image description

Την υπέρβαση, της υπέρβασης έχει κάνει αυτό το δίμηνο με τις τόσες πολλές απουσίες ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά σημασία έχει ότι έφτασε ως εδώ και είναι ακόμα από τα φαβορί για να παραμείνει σε τροχιά πλέι-οφ. Για να συνειδητοποιήσουμε επακριβώς το μέγεθος της επιτυχίας του ΠΑΣ Γιάννινα, αρκεί να αντιληφθούμε ότι η απόσταση από την 3η θέση είναι αποκλειστικά και μόνο τα αποτελέσματα που είχαμε με την ΑΕΚ, δηλαδή 6 βαθμοί διαφοράς, όσοι πήρε με τις δύο νίκες επί του ΠΑΣ. Όλο το υπόλοιπο πρωτάθλημα το «τρέχουμε» με παρόμοια αποτελέσματα με μια ομάδα που έχει το δεκαπλάσιο μπάτζετ!

Όσο για το βάθος πάγκου της ομάδας, είναι φτιαγμένο αποκλειστικά και μόνο για να κάνει διαχείριση αποτελεσμάτων, όχι ανατροπές. Αντιθέτως ο Γιαννίκης την πρώτη φορά νίκησε τον ΠΑΣ φέρνοντας από τον πάγκο τον Σάχοφ και τη δεύτερη φέρνοντας τον Μάνταλο.

Δύο ματς έχει κάνει πολύ καλά φέτος η ΑΕΚ και τα δύο είναι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε δύο ματς έκανε πρέσινγκ μέχρι τελικής πτώσεως και τα δύο επίσης ήταν κόντρα στον ΠΑΣ. Δύο ματς κέρδισε με κινήσεις από τον πάγκο ο Γιαννίκης, ομοίως ήταν και τα δύο κόντρα στον ΠΑΣ. Αν αυτά τα παιχνίδια τα έκανε με όλους, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα ούτε εκείνη βαθμολογικά ούτε ο Γιαννίκης με το αν θα παραμείνει στον πάγκο της.

Εν τω μεταξύ, ίδια ματς ήταν πάνω-κάτω αυτά που είδαμε με Άρη και ΑΕΚ. Απλώς με τον Άρη ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε απαντήσεις και τύχη, όπως είχε και την ευλογία να σκοράρει στις δύο ευκαιρίες που έφτιαξε, ενώ με την ΑΕΚ έχασε το διπλό τετ α τετ και στη συνέχεια δεν βρήκε λύσεις να αποσυμπιέσει αυτό το ασφυκτικό πρέσινγκ της ΑΕΚ. Φανερά έλειψε η ποιότητα του Πίρσμαν και του Κάργα για να βγει η μπάλα από την περιοχή.

Εν πάση περιπτώσει, το ματς με την ΑΕΚ μένει πίσω μας. Αν υπήρχαν περισσότερες επιλογές από τον πάγκο, προφανώς και ο ΠΑΣ θα μπορούσε να είναι πιο ανταγωνιστικός. Ας ελπίσουμε ότι οι τραυματίες θα καταφέρουν να γυρίσουν άμεσα, ώστε η ομάδα να πάει στον «τελικό» με τη Λαμία να κερδίσει και από εκεί και πέρα ανοίγει το κεφάλαιο των πλέι οφ.

Πάμε και στην ατομική κριτική των παικτών, η οποία περιορίζεται μόνο στο πως τα πήγαν αμυντικά, αφού ο ΠΑΣ δεν πέρασε το κέντρο μετά το 20λεπτο.

Γιούρι Λοντίγκιν: Επιστροφή στο Στάδιο που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, είχε καλές εξόδους, ήταν σταθερός, ενώ στα γκολ δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Είχε 12 κλεψίματα, 4 επεμβάσεις, 3 αποκρούσεις και 2 πάσες.

Μανώλης Σάλιακας: Εγκλωβισμένος στα μετόπισθεν, δεν μπόρεσε να βρει χώρους να ανέβει, ο ΠΑΣ δεν περνούσε το κέντρο. Έτσι περιορίστηκε στο να αμύνεται, το οποίο έκανε καλά. Είχε 0/3 γεμίσματα, 5 προωθητικές πάσες και 3 λάθη.

Ροντρίγκο Εραμούσπε: Κράτησε καλά κλεισμένους τους διαδρόμους, δεν επέτρεψε εύκολα σουτ των αντιπάλων μέσα από την περιοχή, σε γενικές γραμμές ανταποκρίθηκε. Είχε 3 προωθητικές πάσες, 6 λάθη και 2 επεμβάσεις.

Νώντας Παντελάκης: Βρέθηκε μέσα σε περισσότερες φάσεις, έδωσε τις μάχες του, σίγουρα του έλειψε ο ρυθμός, αλλά αν συνυπολογίσουμε ότι όλη τη χρονιά δεν έπαιξε ποτέ στη θέση του, πρέπει να του πούμε ένα μπράβο για τη μαχητικότητά του και την προσπάθειά του. Το στοιχείο που δεν είχε σε σχέση με τον Κάργα, ήταν η σωστή μεταβίβαση μπροστά. Είχε 1/1 γεμίσματα, 2 αποκρούσεις και 10 επεμβάσεις.

Λούις Ποζνάνσκι: Σε ό,τι αφορά το αμυντικό κομμάτι, δείχνει γρήγορος, με καλή αντίληψη των φάσεων. Σταμάτησε αρκετές φάσεις της ΑΕΚ από τα πλάγια. Για παίκτη που είναι 1 μήνα στα Γιάννενα, θα λέγαμε τα πηγαίνει πολύ καλά. Επιθετικά δεν μπορούμε να τον κρίνουμε ακόμα, γιατί ούτε σ’ αυτό το ματς ο ΠΑΣ μπόρεσε να επιτεθεί. Πάντως, σε 1-2 περιπτώσεις που επιχείρησε να κάνει ανεβάσματα, έχασε εύκολα την μπάλα. Πιθανόν ακόμα δεν έχει μάθει τους αυτοματισμούς της ομάδας και δεν ξέρει που πρέπει να δώσει την πάσα για να βοηθήσει την ομάδα να ανέβει μέτρα στο γήπεδο. Αυτό, όμως, είναι ένα κομμάτι που μαθαίνεται καθημερινά στην προπόνηση και βελτιώνεται γρήγορα, οπότε μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Έδωσε 3 προωθητικές πάσες, έκανε 3 λάθη και 5 επεμβάσεις.

Αντώνης Οικονομόπουλος: Έπαιξε μπροστά από τον Σάλιακα και είναι μία θέση που την παίζει αρκετά καλά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά παιχνίδια που ο ΠΑΣ δίνει έμφαση στην άμυνα. Πέρασε μία πολύ ωραία κάθετη πάσα στον Περέα και του έδωσε τη δυνατότητα να πάρει τον Χατζησαφί στο σπριντ και να βρει την μπάλα στρωμένη μπροστά του. Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα είχε δώσει μια εξαιρετική κάθετη στον Σάλιακα και προέκυψε το δεύτερο γκολ επί του Άρη. Χάνει και το σε δεύτερο χρόνο τετ α τετ με τον Περέα. Μία ακόμα καλή παρουσία για τον Αντώνη που κερδίζει εμπειρίες. Έκανε 4 επεμβάσεις και 4 λάθη.

Ζήσης Καραχάλιος: Δεν τον πήγε το παιχνίδι, κάτι δεν του έβγαινε που του χαλούσε και την αυτοσυγκέντρωση. Παραλίγο να κάνει μοιραίο λάθος στο α’ ημίχρονο, με την ΑΕΚ να φεύγει σε αντεπίθεση, αλλά πρόλαβε τον Άμραμπατ ο Ποζνάνσκι. Στο γκολ του Μάνταλου πηδάει μαζί του για την κεφαλιά, αλλά εδώ είναι και θέμα τύχης. Αν η μπάλα πάει δέκα εκατοστά δεξιά ή αριστερά, η μπάλα πάει σε διαφορετικό παίκτη.  Έδωσε 2 προωθητικές πάσες και έκανε 2 επεμβάσεις.

Κάιλεμπ Στάνκο: Δυνατός, μαχητικός, με τρεξίματα, κυνήγησε την μπάλα όσο ήταν εφικτό. Έδωσε 2 προωθητικές πάσες, έκανε 2 λάθη και 2 κλεψίματα.

Άγγελος Λιάσος: Έβγαζε πάρα πολύ πάθος στο παιχνίδι, έκανε πάρα πολλή δουλειά μαζί με τον Ποζνάνσκι, έδινε αλληλοκαλύψεις και σίγουρα αυτό που έχει να δώσει το δίνει στο 100%. Παίρνει πολύτιμες εμπειρίες όσο ο Γκαρντάβσκι μένει στα «πιτς» και ακόμα κι αν δεν είναι η θέση του ούτε ο ρόλος του ανάλογος, δεν μπορεί κανείς να έχει παράπονο από το πόσο πολύ προσπαθεί. Έδωσε 2 προωθητικές πάσες, έκανε 2 επεμβάσεις και κέρδισε 2 φάουλ.

Χουάν Ντομίνγκεθ: Είχε έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Περέα, αλλά πέρα από κάλυψη χώρων στην άμυνα, δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου στο παιχνίδι. Επιθετικά δεν το συζητάμε, δεν πέρασε καθόλου η μπάλα μπροστά για να φανεί τι θα έκανε. Έδωσε 3 προωθητικές πάσες, έκανε 2 λάθη και κέρδισε 2 φάουλ.

Χουάν Χοσέ Περέα: Είχε πολλά προβλήματα η ΑΕΚ με την ταχύτητα του Περέα, ο οποίος έχασε τη μεγάλη φάση του 5ου λεπτού και αν είχε και κάποια στηρίγματα στην επίθεση να δώσει κάπου την μπάλα, ίσως να γίνονταν και κάποια πράγματα παραπάνω. Αλλά με τα «αν» δεν παίρνεις αποτέλεσμα. Έκανε 5 λάθη, 6 φάουλ και κέρδισε 5.

 

Αλλαγές

Γιάννης Ρίζος: Πήρε μία ακόμα συμμετοχή. Είναι σίγουρα κέρδος αυτές οι εμπειρίες σε έδρες όπως το «Καραϊσκάκης» και το «Σπ. Λούης».

Φαμπρίτσιο Μπρένερ: Είχαν 10 λεπτά οι Μπρένερ, Μορέιρα και Λώλης να δώσουν λίγη ενέργεια παραπάνω στην ομάδα, αλλά δυστυχώς δεν έδωσαν τίποτα, δεν μπόρεσαν να γίνουν επιδραστικοί σ’ αυτά τα τελευταία λεπτά.

Μέντες Μορέιρα: Ομοίως

Αλέξανδρος Λώλης: Ομοίως

Λεωνίδας Μίνα: Δεν μπορεί να κριθεί

 

Προπονητής

Ηρακλής Μεταξάς: Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το πρώτο 20λεπτο κλείστηκε στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου. Όπως είπε ο προπονητής ήταν και θέμα θάρρους, αλλά και θέμα απουσιών. Δεν μπορούσε αυτός ο ΠΑΣ με τη συγκεκριμένη ΑΕΚ να κάνει κάτι περισσότερο. Η ίδια ενδεκάδα πιθανόν να μπορεί να κερδίσει Ιωνικό, Απόλλωνα και την άλλη Δευτέρα τη Λαμία, αλλά δεν μπορεί να κερδίζει όλα τα ντέρμπι.

Τώρα προέχει η καλή ανάλυση της Λαμίας, όπως γίνεται πάντα άλλωστε, καλή διάθεση από τους παίκτες, να μην αγχωθούν και με τη στήριξη και του κόσμου να έρθει η πολυπόθητη νίκη που θα οδηγήσει την ομάδα στα πλέι οφ.

Διαφημίσεις