image description

Δυστυχώς ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν απέφυγε τελικά την τιμωρία και την ποινή αφαίρεσης 5 βαθμών, αφού η πειθαρχική επιτροπή της Super League δέχτηκε ότι υπήρξε τελικά μεταβίβαση μετοχών που δεν δηλώθηκε το 2015. Μάλιστα απορρίφθηκαν και τα όσα εισηγήθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα για παραγραφή του αδικήματος, λόγω παρέλευσης πενταετίας, με το δικαστήριο να θεωρεί ότι η πενταετία παρέρχεται τον Νοέμβριου του 2022, δηλαδή 5 χρόνια μετά το τελευταίο πληρεξούσιο που συντάχθηκε όταν πλέον δεν τελεσφόρησε η μεταβίβαση της ομάδας με τη μεσολάβηση του κ. Αυδή και όχι από την ημέρα που συντάχθηκε το πρώτο πληρεξούσιο τον Φεβρουάριο του 2015! Αυτό σαφώς είναι ένα σημείο που θα σταθεί ο ΠΑΣ στην έφεσή του για το πότε παρέρχεται εν τέλει η πενταετία.

Πλην της αφαίρεσης βαθμών επιβάλλεται και πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΠΑΕ, αλλά και 20.000 ευρώ στον κ. Χριστοβασίλη.

Να σημειωθεί ότι ήδη ασκήθηκε έφεση, προκειμένου να προλάβει νε εκδικάσει η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ πριν χρειαστεί να επικυρωθεί η βαθμολογία.

Το σκεπτικό της απόφασης βρίσκεται ΕΔΩ

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση:

ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: “Με την παρούσα σας διαβιβάζουμε την από 4-2-2022 Έκθεση/Πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που μας διαβιβάσθηκε με το υπ’ αριθ. πρωτ. 160/16-2-2022 έγγραφό της”:

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε βάρος της πρώτης εγκαλούμενης ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ την ποινή της αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από το τρέχον επαγγελματικό πρωτάθλημα Super League 1 Ελλάδα, αγωνιστική περίοδος 2021-2022.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλούμενη ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων (100.000,00) Ευρώ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο δεύτερο εγκαλούμενο, Γεώργιο ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗ, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της πρώτης εγκαλούμενης ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000,00) Ευρώ.