
Πρωτοφανής ήταν η συμπεριφορά του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που σε μία άκρως ψηφοθηρική και ακραία οπαδική δήλωση που δεν ταιριάζει σε άνθρωπο που υπηρετεί τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά σε μέλος θύρας συνδέσμου του ΟΦΗ, πανηγύρισε την είσοδο του ΟΦΗ στην εξάδα!
Συγκεκριμένα σε ανάρτηση που έκανε στο fb ανέβασε φωτογραφίες στις οποίες αγκαλιασμένος με τον πρόεδρο του ΟΦΗ κ. Μπούση, έγραψε
Προφανώς μια τέτοια δήλωση ασκεί έμμεση επιρροή στην επιτροπή εφέσεων, και δημιουργείται πλέον πολύ σοβαρό θέμα ηθικής, που προφανώς θα πρέπει να προκαλέσει την αντίδραση και των βουλευτών των Ιωαννίνων.
Πρώτος, πάντως, έσπευσε να αντιδράσει ο κ. Χριστοβασίλης, ο οποίος ζήτησε και έκανβε παρέμβαση στην αθλητική εκπομπή της NOVA, λέγοντας τα εξής:
«Είμαι καθ’ οδόν προς Αθήνα και εκπλήσσομαι που ακούω τον υφυπουργό αθλητισμού όλης της χώρας να συγχαίρει την έκτη ομάδα που μπήκε στα playoffs και όχι τις υπόλοιπες, τη στιγμή που ο ίδιος γνωρίζει ότι υπάρχει μία δικαστική διαμάχη και υπάρχει και μία απόφαση που εκκρεμεί. Είναι απαράδεκτο για έναν τέτοιο άνθρωπο να δίνει αυτά τα μηνύματα στον κόσμο και να πανηγυρίζει μέσα στο γήπεδο του Ηρακλείου. Μπορεί να είναι οπαδός, αλλά είναι και υφυπουργός μιας ολόκληρης χώρας. Η ομάδα των Ιωαννίνων δεν έχει πιστούς φιλάθλους μόνο στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μιλάμε για μια ολόκληρη Περιφέρεια, την Ήπειρο. Είναι απαράδεκτη η δήλωσή του», είπε αρχικά.
Στη συνέχεια μίλησε για την πρωτόδικη απόφαση: «Ποτέ δεν έγινε αυτό που μας καλέσανε. Κι αν οι δικαστές είναι πραγματικά δικαστές, θα βγάλουν την απόφαση που πρέπει».
Για το αν αναμένει δικαίωση: «Εμείς προσπαθήσαμε να βγει η απόφαση πριν τους αγώνες, γιατί αυτό θα ήταν το σωστό και το τίμιο. Έπρεπε να έχει βγει χθες, όπως βγήκαν κι άλλες. Το γιατί αφήσανε την απόφαση να εκκρεμεί επί τριήμερο, κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει».
Κλείνοντας ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας: «Αγωνιστικά η ομάδα έκανε πολύ καλή πορεία φέτος. Είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά είναι κρίμα για τους παίκτες να στερηθούν αυτούς τους βαθμούς. Πραγματικά είναι κρίμα να αφαιρεθούν».






