image description

Η σημερινή πολύ μεγάλη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του ΠΑΟΚ περιπλέκει αρκετά τα πράγματα για το πρωτάθλημα, αφού αν ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει σήμερα θα είχε ανέβει στην κορυφή και θα ήταν το πρώτο φαβορί για την κατάκτησή του. Αντιθέτως, η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα, έβαλε και τους «κυανόλευκους» στο «κόλπο» κι ενώ απομένουν 3 αγωνιστικές.

Ολυμπιακός και ΟΦΗ που είναι στην 8η και 9η θέση της βαθμολογίας φαίνεται ότι θα έχουν ρυθμιστικό ρόλο, αφού αντιμετωπίζουν ο καθένας τους δύο από τις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα, ενώ πολύ μεγάλο ρόλο θα παίξει και το ντέρμπι Αστέρα Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα, που ενδεχομένως να μετατραπεί σε «τελικό».

Πάντως, έτσι όπως είναι το πρόγραμμα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει κάποιες πιθανότητες να χριστεί πρωταθλητής Νέων της Super League αν κάνει το 3 στα 3 και φτάσει τους 50 βαθμούς. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και με ισοβαθμία του ΠΑΣ με ΠΑΟΚ ή με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, όπου υπερτερεί! Συγκεκριμένα στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ ο ΠΑΣ έχει μία νίκη και μία ισοπαλία, ενώ στην τριπλή ισοβαθμία ο ΠΑΣ έχει 7 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός 6 και ο ΠΑΟΚ 4. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ΠΑΣ-Παναθηναϊκού, οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη (2-1 ο ΠΑΣ και 3-2 ο Παναθηναϊκός), οπότε θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων στο σύνολο του πρωταθλήματος.

Δεν βάζουμε σε καμία εξίσωση τον Αστέρα, γιατί για να συζητάμε για πρωτάθλημα, ο ΠΑΣ θα πρέπει να νικήσει τον Αστέρα την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας, οπότε δύσκολα μπορεί να προκύψει κάποια ισοβαθμία μαζί του.

Δείτε το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών

Παναθηναϊκός 44: Βόλος (εκτός), Ολυμπιακός (εντός), ΟΦΗ (εκτός)

ΠΑΟΚ 43: ρεπό, ΟΦΗ (εντός), Απόλλων (εκτός), Άρης (εκτός)

Αστέρας Τρίπολης 42: Ολυμπιακός (εκτός), Βόλος (εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)

ΠΑΣ Γιάννινα 41: ΟΦΗ (εκτός), Ατρόμητος (εντός), Αστέρας Τρίπολης (εκτός)