Μόνο αδιάφορος και χαλαρός δεν θα είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ της Super League. Μπορεί το ταβάνι να… τρύπησε, αλλά κανένας δεν ισχυρίζεται ότι τα υπόλοιπα ματς θα είναι απλώς για τη… χαρά του παιχνιδιού. Τα κίνητρα των ποδοσφαιριστών θα παραμείνουν υψηλά ακόμα κι αν χαθεί η έξοδος στην Ευρώπη, αφού ο νέος στόχος που έχει τεθεί είναι η ομάδα να είναι τουλάχιστον 5η σ’ αυτή τη διαδικασία και θα κάνει ό,τι μπορεί για να το πετύχει.
Επόμενος αντίπαλος για τους Ηπειρώτες είναι ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, που θέλει να διασφαλίσει όσο πιο γρήγορα και μαθηματικά το πρωτάθλημα και δεν θέλει να μπει η… ιδέα στον ΠΑΟΚ ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει κι εκείνος κάτι παραπάνω.

Για τον Ηρακλή Μεταξά η εβδομάδα αυτή κύλησε με πολύ λιγότερα προβλήματα συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες και η μοναδική ουσιαστική απουσία είναι αυτή του Πίρσμαν, που σαφώς είναι ένα πλήγμα, αλλά ο Βέλγος έχει χάσει αρκετά ματς τον τελευταίο καιρό και ο κ. Μεταξάς έχει βρει εν τω μεταξύ κάποιες εναλλακτικές λύσεις, τους Γκαρντάβσκι και Ποζνάνσκι.
Στην τελευταία προπόνηση που τελείωσε πριν λίγο, εκτός ήταν οι τραυματίες Πίρσμαν και Λώλης, ενώ οι Κύρκος και Ρίζος που έκαναν πιο χαλαρό πρόγραμμα στο δεύτερο μέρος που παίχτηκε διπλό, ενδεχομένως να ενισχύσουν την Κ19 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Επιστρέφει από τιμωρία ο Σάλιακας που θα είναι ξανά διαθέσιμος. Τέλος, ο Κόντε συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις και το αν θα μπει έστω για ψυχολογικούς λόγους στην 20άδα θα το ξέρουμε όταν ανακοινωθεί το μεσημέρι η αποστολή.
Πιθανή ενδεκάδα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάνσκι, Σνάιντερ, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Ντομίνγκεθ και Περέα.
Ετοιμάζεται για δύσκολο ματς ο Ολυμπιακός
Οι δηλώσεις Μαρτίνς χθες, αλλά και όσα διαρρέονται από το ρεπορτάζ των «ερυθρολεύκων» ότι λέει στους παίκτες του για τον ΠΑΣ Γιάννινα, δείχνει ότι στον Ολυμπιακό δεν βλέπουν ως διαδικαστικό το αυριανό παιχνίδι. Ξέρουν πολύ καλά ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του και με τον κόσμο του γίνεται πολύ δυνατός και επικίνδυνος, γι’ αυτό και ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν θα προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον. Ενδεχομένως να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Φορτούνης για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν με την πρώτη ομάδα.
Να σημειωθεί δε, ότι ο Μαρτίνς στο αυριανό παιχνίδι κλείνει 209 παρουσίες στον πάγκο του Ολυμπιακού και γίνεται ο πρώτος σε παρουσίες προπονητής στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, ενώ θέλει μόνο 4 νίκες για να ξεπεράσει τον Μπάγεβιτς!
Αναμένεται πολύς κόσμος στις εξέδρες
Η ώρα του αγώνα (15:30) θα ευνοήσει και τη μετακίνηση φιλάθλων από γειτονικές πόλεις που μπορούν να κάνουν το ταξίδι αυθημερόν και απ’ ό,τι φαίνεται από την προπώληση ο ΠΑΣ πάει ολοταχώς για τη μεγαλύτερη προσέλευση φέτος στους «Ζωσιμάδες». Με καλούς ρυθμούς έφυγαν και τα μίνι διαρκείας των πλέι οφ ακόμα και από νέους κατόχους.
Ο Κουτσιαύτης «ρεφ»
Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) αναλαμβάνει να σφυρίξει την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός και είναι το μοναδικό ματς των playoffs στο οποίο ορίστηκε Έλληνας διαιτητής.
Ο Αρτινός διαιτητής έχει μικρό παρελθόν με τον ΠΑΣ, αφού έχει σφυρίξει μόλις 3 παιχνίδια του στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο το ισόπαλο 1-1 στον Βόλο στα περσινά playouts.
Βοηθοί του Κουτσιαύτη θα είναι οι Λάζαρος Δημητριάδης και Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, αμφότεροι του συνδέσμου Μακεδονίας, όπως και ο τέταρτος που θα είναι ο Ευστάθιος Γκορτσίλας.
Στο VAR ορίστηκαν κι εδώ Έλληνες διαιτητές, ο Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών) και ο Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας).
Τέλος, παρατηρητής θα είναι ο Ιωάννης Τοπούζης (Τρικάλων).


