Στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού ζήσαμε στη Νορβηγία το τριήμερο που καλύψαμε την προετοιμασία του ΠΑΣ και τον αγώνα του κόντρα στην Οντ στο Σίεν. Είχε προηγηθεί, βέβαια, η άψογη φιλοξενία των Γιαννιωτών στους Νορβηγούς που ταξίδεψαν στα Ιωάννινα, καθώς όλοι ήταν ευπρόσδεκτοι στην πόλη των θρύλων και των παραδόσεων.

Τόσο οι φίλοι της Οντ όσο και οι παράγοντες, ανταπέδωσαν αυτήν τη φιλοξενία. Μάλιστα μέλη της αποστολής ξεναγήθηκαν στο Telemarkskanalen την παραμονή του αγώνα, ενώ δόθηκε το γήπεδο για 2 προπονήσεις και ό,τι άλλο χρειάστηκε η ομάδα.

Φιλόξενος και ο κόσμος στο Σίεν, που όταν έβλεπε ανθρώπους της ομάδας του ΠΑΣ με τις φόρμες να βολτάρουν στην πόλη, τους εύχονταν καλή επιτυχία.

Μας μεταφέρθηκε δε, και μία ακόμα όμορφη στιγμή, όταν 4-5 φίλοι του ΠΑΣ βρέθηκαν το πρωί του αγώνα στην μπουτίκ της Οντ για ψώνια, ένας απ΄τους βοηθούς του προπονητή Φάγκερμο, τους προσκάλεσε να δουν το γήπεδο από μέσα, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα αποδυτήρια.

Αλλά και για τη δημοσιογραφική μας αποστολή η φιλοξενία ήταν άριστη. Παράγοντας της Οντ μας ξενάγησε από την παραμονή του ματς σε όλους τους χώρους του γηπέδου, μας παραχώρησε ειδική θέση ραδιοσχολιαστών, κάθε τεχνική διευκόλυνση που χρειαζόταν, ενώ την ημέρα του αγώνα ήταν διαθέσιμα για τους δημοσιογράφους κέικ, σάντουιτς, καφέδες, νερά, χυμοί και φρούτα. Δεν έγινε κάποια ειδική εξαίρεση για μας βέβαια, αφού η διοίκηση της Οντ φροντίζει για όλους τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της, να έχουν κάθε είδους παροχές.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι άνθρωποι του γηπέδου είχαν την υπομονή μετά το ματς να περιμένουν περισσότερες από δύο ώρες μέχρι να ολοκληρώσουμε τα ρεπορτάζ από τον αγώνα με δηλώσεις, συνεντεύξεις κτλ.

Η εμπειρία της Νορβηγίας ήταν αναμφίβολα εξαιρετική στην πρώτη φορά που χρειάστηκε να κάνουμε τέτοιου είδους εργασία στο εξωτερικό και ευχαριστούμε θερμά την ομάδα της Οντ.