Με άγχος μεν, αλλά με πάθος και αισιοδοξία δε! Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει το ταξίδι του στα ευρωπαϊκά γήπεδα, με την ελπίδα η διάρκειά του να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. Μετά την πρόκριση επί της νορβηγικής Οντ, οι «κυανόλευκοι» θα χρειαστεί να ετοιμάσουν ταξίδι για την Ολλανδία και το Άλκμααρ, με τις απαιτήσεις να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Τι ήταν όμως εκείνο που έφτασε τον ΠΑΣ στο κατώφλι του Γ’ προκριματικού γύρου του Europa League; Μα φυσικά η συνολική δουλειά. Οι παίκτες κατέθεσαν πάθος και ψυχή, ο Πετράκης άλλαξε πρόσωπα και σχήμα τη στιγμή που το ματς είχε γείρει ολοκληρωτικά στους Νορβηγούς, ο Αλεξίου είχε «χτίσει» φυσική κατάσταση για αντοχές 120 λεπτών και όχι μόνο 45 όπως συμβαίνει σε άλλες ομάδες αυτήν την περίοδο, ο Τσελιόπουλος είχε ετοιμάσει άλλον έναν τερματοφύλακα υψηλού επιπέδου, ο Γεωργουλόπουλος είχε βοηθήσει στο «διάβασμα» και την ανάλυση της Οντ και ο κόσμος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να ενισχύει τη δύσκολη προσπάθεια.

Με αυτά τα μικρά βήματα, συν το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΣ ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες και έφτασε σε μια ιστορική πρόκριση μέσα στο Σίεν.

Διαβάζουμε τις αναλύσεις «ειδικών» και προπονητών της εξέδρας για την αδυναμία του Πετράκη να διαχειριστεί την πίεση των Νορβηγών μετά το 1-0, αλλά έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια λέγονται. Όταν μία ομάδα είναι άπειρη, δεν θέλει και πολύ το ένστικτο της αυτοσυντήρησης να σε οδηγήσει να αμύνεσαι μέσα στην περιοχή σου. Σημασία έχει ότι οι λύσεις βρέθηκαν, οι αλλαγές έγιναν, η ομάδα αντέδρασε και ήταν όλοι τους παλικάρια!

Στο Άλκμααρ

Το ταξίδι στο Άλκμααρ ήδη οργανώνεται πλέον. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι ναύλωσε πτήση τσάρτερ αυτήν τη φορά, με την οποία μπορούν να ταξιδέψουν και φίλαθλοι της ομάδας. Μαζί με διήμερη διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο και οδικές μετακινήσεις από Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη και από Άμστερνταμ για Άλκμααρ και πίσω, το κόστος θα είναι 600 ευρώ.

Οργανώνονται πάντως και οδικές εκδρομές με το  μισό κόστος. Το γραφείο Armonia Travel ήδη ανακοίνωσε 5νθημερη εκδρομή με 290 ευρώ (τηλ. πληροφοριών 2651032328).

Και ο επαναληπτικός που;

Άγνωστο παραμένει, πάντως, που θα γίνει ο επαναληπτικός αγώνας του ΠΑΣ Γιάννινα με την Άλκμααρ. Το Αγρίνιο μάλλον αποκλείεται από τις πιθανές αλλαγές, καθώς υπήρξαν απειλές από οργανωμένους του Παναιτωλικού!

Επόμενη σκέψη ήταν η Λεωφόρος, έδρα του Παναθηναϊκού, που δεν παύει όμως να είναι μία έδρα που είναι άγνωστο αν μπορεί να εγγυηθεί κάποιος ασφάλεια, ενώ στην Αθήνα την ίδια μέρα θα παίζει και η ΑΕΚ.

Η Θεσσαλονίκη ενδεχομένως να ήταν μία λύση, αλλά τα γήπεδά της είναι αχανή για τα δεδομένα των φιλάθλων του ΠΑΣ που θα μετακινηθούν.

Αν υπάρχει ακόμα η πιθανότητα για “Ζωσιμάδες” θα πρέπει να εξαντληθεί, καθώς θα ήταν η ιδανικότερη λύση, προκειμένου να μην παίζει κανείς με την ασφάλεια του κόσμου που θέλει να είναι στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδας.