image description

Μεγάλο αθλητικό,  αλλά και τουριστικό γεγονός  αποτελεί για την Ήπειρο ο «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος» Ελλάδος ο οποίος θα τερματιστεί στα Ιωάννινα. Η διπλή αξία και σημασία της διοργάνωσης επισημάνθηκε κατά τη σημερινή παρουσίαση που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου, παρόντων των Υφυπουργών Αθλητισμού Ελ. Αυγενάκης, Περιβάλλαντος Γ. Αμυρά, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, των δημάρχων Ιωαννιτών Μωϋσή Ελισάφ και Μετσόβου Κων. Τζαφέα κ.α..

«Ο Ποδηλατικός Γύρος ακολουθεί μια απίθανη διαδρομή εντός Ηπείρου. Και όπως είδαμε από τι έγινε με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, αντιληφθήκαμε ότι αυτός θα προβάλλει σε Ελλάδα και εξωτερικό τις περιοχές από τις οποίες θα διέλθει καθώς θα καλύπτεται και θα προβάλλεται από τηλεοπτικά δίκτυα από όλο τον κόσμο», ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ο οποίος ενημέρωσε και για την προετοιμασία που έχει ήδη ξεκινήσει η Περιφέρεια για την ανακατασκευή τμημάτων της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κατάρας, η οποία μετά τη λειτουργία της Εγνατίας Οδού «δεν δουλευόταν».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στην τοποθέτησή του σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Είμαι χαρούμενος γιατί η Ελλάδα μετά από δέκα χρόνια κάνει ορθοπεταλιά. Καταφέρνει να βγει ξανά μπροστά με αξιώσεις, διοργανώνοντας μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Διεκδικώντας τη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι. Διεκδικήσαμε, σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε και προγραμματίζουμε σπουδαίες διοργανώσεις, που δεν περιορίζονται μόνο στον υψηλού επιπέδου αγωνιστικό τους χαρακτήρα, αλλά και αξιοποιούν πολλαπλά οφέλη».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, χαρακτήρισε τον «ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος», ως μιας από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις, που δίνει και τουριστική υπεραξία στον τόπο μας. «Υποδεχόμαστε όχι μόνο τους μεγάλους αθλητές της ποδηλασίας, αλλά και τα εκατομμύρια “μάτια” των εν δυνάμει επισκεπτών», τόνισε για να καταλήξει λέγοντας ότι «είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα για μας».

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν  ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μ. Ελισάφ και ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Κ. Τζαφέας. Στο πρόγραμμα του 5ου ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γ. Λεβεντάκης και ο διευθυντής Παράλληλων Εκδηλώσεων κ.. Θ. Γεωργίου.

  • Στην Ήπειρο θα φιλοξενηθεί το 5ο (και τελευταίο) ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, ο οποίος διοργανώνεται από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου. Την Κυριακή 1η Μαΐου το 5ο ΕΤΑΠ – με συνολικό μήκος 154,5 χιλιόμετρα – θα εκκινήσει από την Καλαμπάκα και διασχίζοντας την Κατάρα, το Μέτσοβο, θα τερματίσει στην Ακτή Μιαούλη στη Λίμνη Παμβώτιδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου της διοργάνωσης ΕΔΩ