image description

Κάλεσμα σε όλους να βγούμε, να χειροκροτήσουμε και να εμψυχώσουμε τους αθλητές του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας απευθύνει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων. Το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός, που τυγχάνει παγκόσμιας τηλεοπτικής προβολής, ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 1 Μαΐου στα Ιωάννινα, στην Ακτή Μιαούλη, και δεν πρέπει κανείς να απουσιάζει από την υποδοχή των αθλητών.

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας δεν είναι μόνο μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση αλλά και ένα σημαντικό τουριστικό γεγονός, καθότι θα προβάλλει την περιοχή μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεκάδες τηλεοπτικά από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μεταδίδουν την αθλητική δράση σε περισσότερες από 150 χώρες ανά την υφήλιο, δίνοντας τουριστική υπεραξία στον προορισμό μας, πέρα από την προβολή που θα υπάρξει μέσω των social media.

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί αυτή την Κυριακή, με τους αθλητές να διασχίζουν γνωστές και άγνωστες γωνιές της χώρας μας, περνώντας από μνημεία αρχαιολογικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος αλλά και από περιοχές με απαράμιλλη φυσική ομορφιά.

Ο Νομός Ιωαννίνων θα φιλοξενήσει το 5ο ΕΤΑΠ -και τελευταίο- του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, το οποίο θα εκκινήσει από την Καλαμπάκα και διασχίζοντας την Κατάρα και το Μέτσοβο θα τερματίσει στην Ακτή Μιαούλη στη Λίμνη Παμβώτιδα, μετά από μια διαδρομή 154,5 χιλιομέτρων.

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων χαιρετίζει τη διοργάνωση και υπενθυμίζει τις μεγάλες δυνατότητες της περιοχής μας για την ανάπτυξη των ποδηλατικών αγώνων καθώς και την προετοιμασία αυτών για διεθνείς αγώνες, αλλά και του αθλητικού τουρισμού γενικότερα.