Στην τελετή τερματισμού του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, που διοργανώθηκε στην Ακτή Μιαούλη της λίμνης Παμβώτιδας συμμετείχε σήμερα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

Ο κ. Αμυράς, ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ποδηλατικού Αγώνα, υποδέχθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη το μεσημέρι στα Γιάννενα τους 110 αθλητές-ποδηλάτες, που ξεκίνησαν στις 10 το πρωί από την Καλαμπάκα και κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν το «βασιλικό» και πιο απαιτητικό ΕΤΑΠ του αγώνα, διασχίζοντας μια διαδρομή 154 χιλιομέτρων. Συμμετείχε, μάλιστα, στις απονομές μεταλλίων στους νικητές του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου, που αναβίωσε φέτος μετά από μια δεκαετία και εντάχθηκε αναβαθμισμένος στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το 2022.

Οι δύο Υφυπουργοί, συνοδευόμενοι από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ και τον Δήμαρχο Ζαγορίου Γιώργο Σουκουβέλο επισκέφθηκαν το Fun Zone και τα περίπτερα των χορηγών και των διοργανωτών ενώ παρακολούθησαν τις ενημερωτικές δράσεις του Δήμου Ιωαννιτών και του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σε μια κοινή προσπάθεια να εμφυσήσουν την ιδέα του «ποδηλατείν» σε Γιαννιώτες και επισκέπτες.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς δήλωσε: «Δέκα χρόνια περιμέναμε να πέσει μια στάλα βροχής στον ποδηλατικό κήπο και με χαρά ζήσαμε και συμμετείχαμε στην αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας με πρωτοβουλία του πάντοτε δραστήριου Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Τον ευχαριστώ θερμά που ανταποκρίθηκε στην πρόταση, που του έκανα κατά τη διάρκεια μιας ποδηλατάδας μας την περασμένη Άνοιξη στην Πάρνηθα να φέρουμε τον τερματισμό αυτής της σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης στα Γιάννενα! Τη σημερινή γιορτή του αθλητισμού καθώς και τα μοναδικής ομορφιάς φυσικά τοπία των Ιωαννίνων και ολόκληρης της Ηπείρου απήλαυσαν χιλιάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στην πόλη μας και εκατομμύρια μάτια από την τηλεόραση και τα social media. Ραντεβού, λοιπόν, του χρόνου».