image description

H Αμάντα Τένφιορντ προκρίθηκε από τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2022 και θα διαγωνιστεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, στο PalaOlimpico του Τορίνο. Η 25χρονη τραγουδίστρια από τα Ιωάννινα (γεννημένη στο Τένφιορντ της Νορβηγίας) έκλεψε τις εντυπώσεις και προσφέρεται ως πέμπτο φαβορί στα μακροχρόνια στοιχήματα της Eurovision.

H απόδοση της Αμάντας βρίσκεται στο 21.00, πέμπτη θέση στη σχετική λίστα, πίσω από Ουκρανία, Ιταλία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασιλειο, τουλάχιστον μέχρι τον δεύτερο ημιτελικό. Η Ουκρανία, μάλιστα, είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα κερδίσει, όχι απαραιτήτως για καλλιτεχνικούς λόγους. Το «Stefania» της Kalush Orchesta είναι ένα καλό κομμάτι, όμως είναι η δοκιμασία στην οποία βρίσκεται ο λαός της Ουκρανίας που θα τη φέρει στην πρώτη θέση, πιθανότατα με ρεκόρ πόντων.

Στον δεύτερο ημιτελικό συμμετέχει η Κύπρος με το «Έλα» της Ανδρομάχης Δημητροπούλου και οι εκτιμήσεις λένε πως θα ακολουθήσει την Ελλάδα στον τελικό του Σαββάτου. Στη δεδομένη φάση, η νίκη της Κύπρου βρίσκεται στο 151.00.

Το δωδεκάρι της Ελλάδας, μετά τον τελικό, θα ανακοινώσει η Στεφανία, η οποία συμμετείχε στον περσινό διαγωνισμό, κατακτώντας τη δέκατη θέση.