Ανακοίνωση με αυτοκριτική για τα λάθη που οδήγησαν στον υποβιβασμό, αλλά και υπόσχεση ότι η ομάδα του χρόνου θα κάνει πρωταθλητισμό για να επιστρέψει στη Β’ Εθνική του μπάσκετ, εξέδωσε η διοίκηση του IBC.

Σ’ αυτήν τονίζει μεταξύ άλλων ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τον αξιακό της κώδικα ούτε θέλησε να πατήσει επί πτωμάτων για να παραμείνει στην κατηγορία.

Αναλυτικά:

Μια δύσκολη αγωνιστική σεζόν έφτασε στο τέλος της. Μία χρονιά που μας αφήνει πικρή γεύση και απογοήτευση λόγω του αποτελέσματος, δηλαδή του υποβιβασμού του ανδρικού τμήματος στη Γ’ Εθνική κατηγορία, αλλά ταυτόχρονα μας κάνει σοφότερους.

Η αποτυχία μας να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής είναι για εμάς πεδίο αυτοκριτικής, κριτικής και γνώσης.

Κάνοντας λοιπόν την αυτοκριτική μας, θέλουμε να απολογηθούμε σε όλους όσους στηρίζουν την ομάδα μας και να δεσμευτούμε ότι τα ίδια λάθη δε θα επαναληφθούν. Το IBC εμφανίστηκε κατώτερο των περιστάσεων αγωνιστικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα τις τελευταίες αγωνιστικές να μη κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Δεχθήκαμε ως διοίκηση κριτική για την «ανυπαρξία» μας και την «αδυναμία» μας να σώσουμε την ομάδα. Εμείς δηλώνουμε απερίφραστα ότι ο τρόπος που χειριστήκαμε την αγωνιστική κρίση ήταν αποτέλεσμα συνειδητών επιλογών.

Ακούμε, αλλά δεν αποδεχόμαστε την κριτική ότι:

– Δεν προετοιμάσαμε την παραμονή της ομάδας μας έξι-επτά αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος με αμφιβόλου ηθικής ενέργειες.

Δεν πατήσαμε επί πτωμάτων στο έξωαγωνιστικό περιβάλλον για την επίτευξη των στόχων μας.

Έχουμε εξοφλήσει όλους τους αθλητές ενώ αυτοί που «ξέρουν» μας συμβούλευαν να τους έχουμε δύο μήνες «μέσα» για να αποδώσουν μέχρι το τέλος.

Όλα λοιπόν τα παραπάνω η αυτοκριτική μας τα αγνοεί εκούσια. Προτιμούμε να συζητούμε για τα αγωνιστικά μας λάθη και σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε πολύ αυστηροί με τον εαυτό μας. Αυτή άλλωστε είναι η κινητήρια δύναμη μας όλα αυτά τα χρόνια. Καταφέραμε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να βρεθούμε από την Γ’ ΕΣΚΑΒΔΕ στην Β’ Εθνική έχοντας ταυτόχρονα πολλές συμμετοχές παίδων, εφήβων και νεανίδων σε ημιτελικές και τελικές φάσεις πανελληνίου πρωταθλήματος.

Σας διαβεβαιώνουμε επίσης ότι δεν πρόκειται να αλλάξουμε το αξιακό μας σύστημα και τον τρόπο που λειτουργούμε στο μέλλον. Το IBC είναι πλέον ένα ώριμο σωματείο και έχει εκπαιδευτεί στο να κάνει πρωταθλητισμό. Το ίδιο θα πράξουμε και την επόμενη χρονιά στη Γ’ Εθνική και να είστε σίγουροι, όλοι όσοι μας στηρίζετε, ότι θα εμφανιστούμε πιο δυνατοί από ποτέ.

Ευχαριστούμε από καρδιάς:

– Τους αθλητές μας

– Τους προπονητές μας

– Το ιατρικό τιμ

– Όλους τους χορηγούς μας που μας στηρίζουν σε αυτή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το έτερο σωματείο της πόλης μας, με το οποίο συμπορευτήκαμε φέτος, για την άψογη επικοινωνία και συνεργασία μας και να το συγχαρούμε για την εξαιρετική του πορεία στο πρωτάθλημα.