image description

Ποδοσφαιρικό τουρνουά παιδιών ηλικίας κάτω των δώδεκα ετών με την συμμετοχή προσφυγόπουλων  θα διεξαχθεί το Σάββατο 21/5/2022  στο γήπεδο της Θύελλας Κατσικά. Το τουρνουά θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και της ΜΕΤΑδρασης και αποσκοπεί να φέρει κοντά παιδιά που έχουν βιώσει διαφορετικές καταστάσεις  αφού ο αθλητισμός είναι αντίθετος σε κάθε μορφή ρατσισμού.

Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Τσόλης στόχος του τουρνουά είναι να ενισχυθεί το πνεύμα ομαδικότητας και αλληλεγγύης  ενώ ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας Βασίλης Βλέτσας τόνισε ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Ιωαννιτών διοργανώνει τουρνουά μεταξύ αλλοδαπών και ντόπιων νεαρών ποδοσφαιριστών δίνοντας το μήνυμα ότι η πόλη αγκαλιάζει το ίδιο ζεστά  τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν στην περιοχή μας.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει το Σάββατο το πρωί στις δέκα στο γήπεδο της Θύελλας Κατσικά και θα συμμετέχουν ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΑΟ Ανατολής, ο ΑΟ Γιάννενα, ο Εθνικός Φιλιππιάδας, η ομάδα των προσφύγων της δομής του Κατσικά και φυσικά η οικοδεσπότης της εκδήλωσης ομάδα της Θύελλας Κατσικά.

Από τις εννιά το πρωί κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει δωρεάν rapid test στους αθλητές, τους συνοδούς και τους επισκέπτες.