Σε κίνδυνο βρίσκεται και επισήμως πλέον η ευρωπαϊκή συμμετοχή του Άρη. Παρόλο που οι «κίτρινοι» συμπεριλήφθηκαν στις 10 ομάδες που έλαβαν άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις της UEFA, αυτή τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Μετά το εξώδικο που απέστειλε λοιπόν ο Βόλος (καταγγέλλοντας παράτυπη αδειοδότηση ΠΑΕ και απειλώντας να φτάσει στις διεθνείς ομοσπονδίες), ο προϊστάμενος της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης κατέθεσε έφεση.

Ο Σαράκης είχε μειοψηφήσει στη σχετική ψηφοφορία και είχε κάνει αρνητική εισήγηση, επικαλούμενος οφειλές του Άρη σε πρώην ποδοσφαιριστή που δεν έχουν ρυθμιστεί.

Μπορεί λοιπόν η ΑΕΚ να μην άσκησε το δικαίωμα έφεσης που επίσης διέθετε ως έχουσα έννομο συμφέρον, ωστόσο το έπραξε εκείνος εντός του διαστήματος τριών ημερολογιακών ημερών που προβλέπεται.

Έτσι, η υπόθεση μεταφέρεται πλέον στο δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ και σε περίπτωση που αυτό κάνει δεκτή την έφεση, θ’ ανακληθεί η άδεια συμμετοχής του Άρη στην Ευρώπη.

Ακόμα και σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο βέβαια, οι «κίτρινοι» θα έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στην UEFA, η οποία προ πενταετίας είχε κληθεί να κρίνει την τύχη μιας παρόμοιας υπόθεσης.

Τότε που το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ είχε δώσει άδεια ευρωπαϊκής συμμετοχής στον Πανιώνιο (παρόλο που σε πρώτο βαθμό αυτή είχε απορριφθεί), αλλά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία του άναψε κόκκινο, δικαιώνοντας σχετική προσφυγή του ΠΑΣ Γιάννινα και δίνοντας σ’ εκείνον τη θέση.

Η αντίδραση του Άρη

Η είδηση ότι ο προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπής να χορηγήσει άδεια στον Άρη για την συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, λίγες μόνο μέρες μετά τη εξασφάλιση ενός εισιτηρίου από την ομάδα του Μπούργος στους αγωνιστικούς χώρους, είναι λογικό να έχει προκαλέσει μια αναστάτωση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί όμως ότι όπως υποστηρίζουν στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ δεν έχουν λάβει καμία ειδοποίηση για το εν λόγω ζήτημα και θα τοποθετηθούν επίσημα μόλις αυτό συμβεί.

Αφήνουν όμως να εννοηθεί ότι επιχειρείται ακόμη μια πραξικοπηματική ενέργεια από τους γνωστούς κύκλους όπως συνέβη και στην υπόθεση Λάσκοοφ για την οποία ο Άρης στο τέλος δικαιώθηκε με σκοπό να προκαλέσουν πρόβλημα.

Υποστηρίζουν ακόμη ότι τέσσερα μέλη της επιτροπής αδειοδοτήσεων δέχθηκαν ότι η οφειλή ύψους 59.000 ευρώ στον Ρούμπεν Παλαθουέλος για την οποία ο κ. Σαράκης έκανε αρνητική εισήγηση, ανήκει στις υποχρεώσεις του επόμενου ελέγχου κι όχι αυτής της αδειοδότησης που αφορά μέχρι τις 31/12 από την στιγμή που η απόφαση για τον παίκτη εκδόθηκε στις 27 Ιανουαρίου.

Ακόμη θεωρούν ότι για να επηρεάσει οποιοδήποτε έλεγχο αδειοδότησης, θα πρέπει να έχει σύμβαση με την σημερινή ΠΑΕ. Μόνο που ο Παλαθουέλος είναι υπόθεση της παλιάς ΠΑΕ, άρα ουδέποτε έχει υπογράψει σύμβαση με τη νέα.

Τέλος υποστηρίζουν ότι εφόσον η άδεια της ΠΑΕ ανακληθεί σε δεύτερο βαθμό ο Άρης είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους και να προσφύγει στην αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ προκειμένου να δικαιωθεί από την στιγμή που έλαβε την άδεια σε πρώτο βαθμό με ψήφους 4 εναντίας μιας.