Την αλλαγή του φορμάτ του πρωταθλήματος έθεσε ως θέμα ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, στην τηλεδιάσκεψη που έγινε την Πέμπτη το μεσημέρι στη Super League, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί κάτι που θα προσελκύσει περισσότερο το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

«Έχουν εξαντληθεί όλες οι ομάδες, παίξαμε έξι φορές με τον Ολυμπιακό, στα play off δεν πηγαίνει ο κόσμος στα γήπεδα γιατί έχει ατονήσει το ενδιαφέρον, τα play off με τον τρόπο που διεξάγονται είναι παρωδία» τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε. «Έχουμε παίξει πάνω από 55 παιχνίδια. Καμία ομάδα δεν έχει στην Ελλάδα το ρόστερ της Λίβερπουλ για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Το ζήτημα δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ, να το δούμε συνολικά, να ανανεωθεί το φορμάτ αν είναι δυνατόν και από την επόμενη κιόλας σεζόν”.

Ο κ. Γκαγκάτσης προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι μία λύση θα ήταν η αναδιάρθρωση, είτε με μείωση των ομάδων σε 12 είτε με αύξηση σε 16.

Να σημειωθεί ότι η απλή αλλαγή του φορμάτ με τις 14 ομάδες μπορεί να γίνει και άμεσα, αν υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία, ώστε να ισχύσει από την επόμενη σεζόν.

Αντιθέτως, η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, για να έχει άμεση ισχύ, απαιτείται κυβερνητική απόφαση, αλλιώς η απόφαση θα έχει ισχύ από την μεθεπόμενη σεζόν εφόσον παρθεί μόνο από τη Λίγκα και συμφωνήσει η ΕΠΟ.