image description

Αναμφίβολα σ’ ένα τεχνικό επιτελείο το πρώτο και κύριο όνομα είναι αυτό του προπονητή. Αυτός σηκώνει το βάρος, αυτός έχει την ευθύνη για όλα, αυτός “λογοδοτεί” σε διοίκηση και φιλάθλους. Εδώ στα Γιάννενα, όμως, τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει συνήθεια το “δείξε μου τους συνεργάτες σου να σου πω ποιος είσαι”, αναγνωρίζοντας ότι πίσω από τις επιτυχίες δεν βρίσκονται μόνο οι πρώτοι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι λεγόμενοι “αφανείς ήρωες”.

Θα επιχειρήσουμε, λοιπόν, να σκιαγραφήσουμε, έστω και ενδεικτικά, γιατί δεν είναι όλα τα στοιχεία διαθέσιμα στο διαδίκτυο, αλλά ούτε η ΠΑΕ έκανε περαιτέρω αναφορά, το προφίλ των δύο νέων συνεργατών του τεχνικού επιτελείου, των κ.κ. Αργυρίου και Πενταρβάνη. Φυσικά οι άλλοι δύο, Ντουρουντός και Σούιτσα, είναι σαφώς πολύ πιο γνωστοί στο κοινό των Ιωαννίνων.

Ας ξεκινήσουμε από τον κ. Βασίλη Αργυρίου (δεξιά στη φώτο), ο οποίος είναι κάτοχος διπλώματος UEFA PRO που είναι υποχρεωτικό να το έχει τουλάχιστον ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου κάθε ομάδας. Έχει μια μακρά παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει ξαναβρεθεί σε πάγκο ομάδας Super League. Ήταν για λίγο διάστημα βοηθός του Σωτήρη Αντωνίου στην ΑΕΛ το 2018.

Υπήρξε ποδοσφαιριστής της Νάουσας στη χρονιά που έπαιξε στην Α’ Εθνική και μάλιστα ήταν και συμπαίκτης τότε μ’ ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στα Ιωάννινα, τον πρώην γυμναστή τερματοφυλάκων, Χρήστο Τσελιόπουλο.

Έχει ιδρύσει την Ακαδημία Αριστοτέλη Νάουσας, ενώ κάθισε και στον πάγκο της πρώτης ομάδας της Νάουσας πάρα πολλές φορές από το 2011 και μετά.

Τα τελευταία χρόνια έχει περάσει από αρκετούς πάγκους είτε ως βοηθός είτε ως προπονητής.  Ενδεικτικά αναφέρουμε ΑΕΛ (Απρίλιος 2018, βοηθός Αντωνίου), Απόλλων Λάρισας (Σεπτέμβριος 2018, βοηθός Τροΐζι),  Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας (2019 προπονητής), Τρίγλια (2020 βοηθός Μάγγου), Καραϊσκάκης Άρτας (καλοκαίρι 2020 προπονητής), Καβάλα (καλοκαίρι 2021, βοηθός του Σάκη Παπαβασιλείου), Αστέρας Βλαχιώτη (2022 βοηθός του Φυντάνη και προπονητής και τεχνικός διευθυντής στην Κ20).

Ο κ. Αργυρίου θα είναι βοηθός του κ. Στάικου, αλλά αναμένεται να αποτελέσει και τον συνδετικό κρίκο της πρώτης ομάδας με τις ομάδες υποδομών του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει, έχει παράξει ταλέντα και τα έχει προωθήσει  σε άλλες ομάδες.

Ο Μπάμπης Πενταρβάνης

Ο Μπάμπης Πενταρβάνης (αριστερά στη φώτο) είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Α’, έπαιξε ποδόσφαιρο στον Πειραιά, στην ΑΕ Καραβά στην οποία έγινε και προπονητής, συνέχισε στον Προφήτη Ηλία Πειραιά το 2014. Το 2015 ανέλαβε βοηθός του Καλογιαννίδη στην Ερμιονίδα και τον Ιανουάριο του 2016 οι δυο τους πήγαν στην Καλαμάτα. Τον Μάρτιο του 2017 βρέθηκε στον Άρη της Β’ Εθνικής ως βοηθός του Κωστένογλου και αναλυτής αγώνων. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους δούλεψε ως αναλυτής αγώνων και βοηθός του Κορακάκη στην Καλλιθέα. Οι Κωστένογλου και Πενταρβάνης συνεργάστηκαν ξανά το 2018 στην ομάδα της Δόξας Δράμας. Στην Δράμα ο κ. Πενταρβάνης συνεργάστηκε και μ’ έναν πρώην γυμναστή τερματοφυλάκων του ΠΑΣ, τον κ. Σπύρο Χριστόπουλο.

Ο κ. Πενταρβάνης στον ΠΑΣ Γιάννινα θα αναλάβει ουσιαστικά τον ρόλο του βοηθού και αναλυτή. Τα προηγούμενα χρόνια οι Γιαννίκης και Μεταξάς έδιναν έτοιμες στο «πιάτο» όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον αντίπαλο στους παίκτες τους και φυσικά επισήμαιναν και τα λάθη τους. Το είχαμε τονίσει κι εμείς τις προηγούμενες ημέρες, ότι εφόσον δίνονταν στον κ. Στάικο τα κλειδιά της ομάδας, θα έπρεπε οπωσδήποτε να υπάρξει κι ένας αναλυτής αγώνων στο επιτελείο. Έτσι, η προσθήκη αυτή έγινε από την ΠΑΕ, αναγνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να μελετάς τον αντίπαλο, αλλά και τα λάθη σου, ώστε να υπάρχει καθημερινή βελτίωση.