image description

Το μικρότερο ροτέισον απ’ όλες τις ομάδες της Super League έκανε τη σεζόν 2021-2022, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα με γραφήματα η Super League. Ήταν κάτι που είχε επισημανθεί ουκ ολίγες φορές και επιβεβαιώθηκε και μέσω των στοιχείων που δόθηκαν σήμερα.

Αν μάλιστα δει κανείς και τους χρόνους συμμετοχής των παικτών, ουσιαστικά μιλάμε για 13-14 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν αρκετά, με τους υπόλοιπους να παίζουν σπανιότερα.

Ο Ηρακλής Μεταξάς χρησιμοποίησε συνολικά 26 παίκτες τη φετινή σεζόν, ενώ ελαφρώς πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο Αστέρας Τρίπολης, με τον Ράσταβατς να δίνει χρόνο συμμετοχής σε 27 παίκτες.

‘Ενα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό είναι η αναλογία Ελλήνων, κοινοτικών και ξένων. Ο ΠΑΣ Γιάννινα χρησιμοποίησε 14 Έλληνες παίκτες και ήταν 4ος πίσω από τον ΟΦΗ που χρησιμοποίησε 18 Έλληνες, τη Λαμία που χρησιμοποίησε 17 και τον Ιωνικό που χρησιμοποίησε 16.

Όσον αφορά τους ξένους, ο κ. Μεταξάς χρησιμοποίησε 8 κοινοτικούς και 4 ξένους. Οι 8 κοινοτικοί είναι οι λιγότεροι που είχε κάποια ομάδα.