image description

Ταξίδι εμπειριών, γνωριμιών, συγκινήσεων και φυσικά πολύ ποδοσφαίρου έζησε η σχολή ποδοσφαίρου Atlas Epirus που επέστρεψε σήμερα (Κυριακή, 3/7) από το Μόναχο, μετά από μία γεμάτη εβδομάδα στο εξωτερικό.

Έξι ομάδες ηλικιών Κ16, Κ14 και Κ12, έδωσαν συνολικά 18 αγώνες με διάφορες ποδοσφαιρικές ακαδημίες, μεταξύ αυτών και της Ελλάς Μονάχου, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις! Σε σύνολο 18 αγώνων κατάφερε να νικήσει τους 14, να πάρει 2 ισοπαλίες και να ηττηθεί στις λεπτομέρειες μόλις 2 φορές!

Το κυριότερο όλων, όμως, δεν ήταν τα αποτελέσματα, αλλά το επίπεδο ποδοσφαίρου της σχολής, που έκανε τους αντιπάλους των παιδιών να συγχαρούν τους προπονητές τους Φώντα Γήτα, Αντώνη Δημητρίου και Τάκη Στούκα για τη δουλειά που κάνουν και να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια για τα στοιχεία -ομαδικά και ατομικά- που έδειξαν οι εκκολαπτόμενοι ποδοσφαιριστές.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι πολλοί εξ’ αυτών, οι μεγαλύτεροι ηλικιακά, τις επόμενες μέρες θα βρίσκονται σε υποδομές ομάδων Super League, αφού πλέον αλλάζουν επίπεδο και θα τους δοθεί η δυνατότητα να δοκιμαστούν σε ακόμα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Σε ό,τι αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι, ο διευθυντής της σχολής και προπονητής, Τάκης Στούκας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με ομογενής Έλληνες, αλά και ξένους προπονητές και υπεύθυνους των ακαδημιών που αντιμετώπισε ο Άτλας στην Γερμανία, προκειμένου να υπάρξει μία ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για τον τρόπο που δουλεύουν οι Ακαδημίες στην Γερμανία και την Ελλάδα, αλλά και την ποδοσφαιρική κουλτούρα που υπάρχει εκεί.

Πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, όμως, υπήρχε και η άριστη φιλοξενία της ομογένειας του Μονάχου στην αποστολή. Το Deutsch-Griechisches Jugendwerk / Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας επιχορήγησε αυτήν την τόσο σημαντική κοινωνικό-αθλητική πρωτοβουλία, με την ανταλλαγή ταξιδιών και εμπειριών της Ελλάς Μονάχου στα Ιωάννινα και του Atlas Epirus στο Μόναχο.

Μάλιστα, το ομογενειακό site doryforos.org αναφέρθηκε με άρθρο του στην παρουσία των ομάδων στο Μόναχο και έκανε και σχετικό δημοσίευμα με κολακευτικά λόγια.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, ότι ο Δήμος Ιωαννιτών ήταν κι αυτός υποστηρικτής της όλης αυτής πρωτοβουλίας.

Από εκεί και πέρα, η ελληνική αποστολή συνδύασε την παρουσία της στο Μόναχο και με ιστορικές αναφορές. Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε το κρεματόριο του Νταχάου, έναν τόπο θηριωδιών της ναζιστικής Γερμανίας, για να μάθουν τα παιδιά για μία από τις πιο μελανές σελίδες του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Επίσης, επισκέψεις έγιναν σε σημαντικούς αθλητικούς χώρους, όπως το Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου που γιορτάζει αυτές τις μέρες τα 50 χρόνια από τους Ολυμπιακούς του 1972 και το εντυπωσιακό Allianz Arena, έδρα της Μπάγερν.

Την αποστολή συνόδευσαν ο πρόεδρος της σχολής κ. Κώστας Δουβανάς, ο διευθυντής Τάκης Στούκας, ο τεχνικός διευθυντής Βασίλης Κίτσης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας Δημήτρης Παπαϊωάννου, οι γενικοί αρχηγοί των ομάδων Βασίλης Σκαμνέλος, Μιχαήλ Μιχαήλ, Κωνσταντίνος Πέτσιος, Περικλής Ζώης, Αλκιβιάδης Οικονόμου και Ιωάννης Βραζέλης, φυσικά οι προπονητές Γήτας, Δημητρίου, Στούκας και ορισμένοι γονείς-συνοδοί.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν ο ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3. Τις επόμενες μέρες, μάλιστα, θα ακολουθήσει και σχετικό τηλεοπτικό υλικό από τους αγώνες, αλλά και συνεντεύξεις.

Διαφημίσεις