Μία συμπεριφορά του Λούκοβιτς στα γερμανικά γήπεδα πριν από 7 χρόνια ήταν αρκετή για τον ΠΑΣ Γιάννινα για να απορρίψει την περίπτωσή του, με τον Γερμανοπολωνό επιθετικό να βλέπει σήμερα το πρωί με πολιτικά έξω από τα κάγκελα την προπόνηση, μέχρι να ενημερωθεί για τα περαιτέρω.

Ο Μάικ Λούκοβιτς είχε εμπλακεί σε περιστατικό ναζιστικού χαιρετισμού στη Γερμανία στη διάρκεια πανηγυρισμού ενός γκολ, κάτι που θεωρείται ποινικό αδίκημα εκεί. Βέβαια, είχε αθωωθεί από τα γερμανικά δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Λούκοβιτς, που τότε αγωνιζόταν με τη φανέλα της δεύτερης ομάδας της Βέρντερ Βρέμης, φέρεται να έκανε ναζιστικό χαιρετισμό μετά την επίτευξη γκολ σε ένα παιχνίδι απέναντι στη Λίμπεκ. Στο βίντεο που υπάρχει ο 27χρονος σήμερα Λούκοβιτς σηκώνει το δεξί του χέρι, με έναν συμπαίκτη του να τρέχει αμέσως, να του κατεβάζει το χέρι και να του απευθύνεται με πολύ έντονο ύφος!

Το περιστατικό αυτό, από τη στιγμή που περιήλθε εις γνώση του κ. Χριστοβασίλη, άμεσα δόθηκε εντολή να μην ξαναπροπονηθεί ο παίκτης.