Το προβάδισμα στην Άλκμααρ για πρόκριση έδωσε ο Γιάννης Πετράκης, μετά την ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα στο Afas Stadion με 1-0. Ο Ρεθυμνιώτης κόουτς, πάντως, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκαναν και τόνισε ότι η ομάδα του δεν φοβήθηκε το ματς, απλώς δεν έβγαλε την ποιότητα που χρειαζόταν στο επιθετικό κομμάτι, ώστε να μπορέσει να σκοράρει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Πετράκη.

«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, ξέραμε ότι παίζουμε με πολύ καλή ομάδα, ιδιαίτερα στην επίθεση έχει ποιότητα. Ξέραμε ότι η δουλειά μας θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Απέναντι σ’ αυτά τα δεδομένα, πιστεύω ότι οι παίκτες μου έκαναν μια πάρα πολύ σπουδαία προσπάθεια, συγχαρητήρια γι’ αυτό.

Ό,τι αφορά το παιχνίδι, η Άλκμααρ πήγε να μας αιφνιδιάσει, δεν δεχτήκαμε κάποιο γκολ και σιγά-σιγά ελέγχαμε. Από ένα στημένο δυστυχώς βρεθήκαμε πίσω στο σκορ.

Στο β’ ημίχρονο είχε και η Αλκμάαρ ευκαιρίες, αλλά κι εμείς δημιουργήσαμε κάποιες προϋποθέσεις, φτάσαμε με αξιώσεις στον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά από συγκυρίες και ατυχία δεν κάναμε ευκαιρίες».

Για το επαναληπτικό ματς: «Είναι δύσκολο σκορ για μας, αλλά μας αφήνει ελπίδες ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για την εξαιρετική άμυνα του ΠΑΣ, αλλά την αδυναμία στην επίθεση: «Δεν έχω δικαίωμα να λέω δημόσια κάποια πράγματα. Είχαμε καλή αμυντική οργάνωση, φτάσαμε με καλές προϋποθέσεις, έλειπε η ποιότητα στην τελευταία πάσα να κάνουμε κάποια σημαντική ευκαιρία. Δείξαμε ότι μπορούμε να γίνουμε επικίνδυνοι».

Για το αν έλειψε περισσότερη πίστη στο αποτέλεσμα: «Δεν πρέπει να ψηλώνουμε απότομα. Το πλεονέκτημά τους ήταν το ανοιχτό γήπεδο και οι γρήγορες επιθέσεις. Δεν υπήρχε φόβος από πλευράς μας. Έχουν δεχτεί 2 γκολ και βάλανε 30 στα φιλικά, δεν παίζουμε μόνοι μας».

Για το αν ένιωσε χαρούμενος σήμερα για την ομάδα του: «Είμαι χαρούμενος, ένιωσα χαρά, οι παίκτες έκαναν το καλύτερο. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Κάναμε μια σημαντική προσπάθεια. Θα είμαι διπλά χαρούμενος αν μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, αλλά θα είναι δύσκολο».

Για τον κόσμο του ΠΑΣ που ταξίδεψε στην Ολλανδία: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον κόσμο που ταξίδεψε από μακριά».