Η εξαιρετική αμυντική τακτική του ΠΑΣ δυσκόλεψε πολύ την Άλκμααρ, κάτι που παραδέχτηκε και ο Φαν Ντερ Μπρομ, λέγοντας ότι το 3-5-2 είναι ασυνήθιστο στην Ολλανδία και δεν υπήρχαν τρόποι να διασπάσει εύκολα η ομάδα του μια τέτοια άμυνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Παίξαμε έναν δύσκολο αγώνα, γιατί ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε καλά κυρίως αμυντικά, η επίθεσή μας δεν ήταν καλή, δεν βγήκαν οι φάσεις όπως τις θέλαμε. Είμαστε χαρούμενοι που δεν δεχτήκαμε γκολ. Το αποτέλεσμα ήταν καλό και περιμένουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο μ’ ένα καλό αποτέλεσμα στο επαναληπτικό παιχνίδι».

Για το αν αποσυντονίστηκε η ομάδα του με την άμυνα του ΠΑΣ με το 3-5-2: «Το γεγονός ότι έπαιξε με 3 μας αποσυντόνισε, δεν είμαστε συνηθισμένοι με αντιπάλους που παίζουν σφιχτά στην άμυνα. Ο ΠΑΣ ίσως να είναι ευχαριστημένος από τη μικρή μας νίκη».

Για το αν τον απασχολεί η ατμόσφαιρα των οπαδών του ΠΑΣ στον επαναληπτικό αγώνα: «Περιμένουμε ότι ο ΠΑΣ θα παίξει με τον ίδιο τρόπο, γιατί έτσι κέρδισε και την Οντ. Έχω παίξει στην Ελλάδα και έχω περάσει ως προπονητής και γνωρίζω την ατμόσφαιρα των ελληνικών γηπέδων».

Για το ποσοστό πρόκρισης που δίνει στην ομάδα του: «Ποσοστά δεν μπορούμε να δώσουμε. Κερδίσαμε χωρίς να δεχτούμε γκολ κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Αν θέλετε κάποιο ποσοστό, θα σας έλεγα πάνω από 50% να περάσουμε εμείς».