Με τις μεταγραφές Παμλίδη, Τζίμα και πιθανώς του Πούντιτς ολοκληρώνει προς το παρόν ο ΠΑΣ Γιάννινα τις μεταγραφικές του κινήσεις και μόνο αν προκύψουν πρόσθετες ανάγκες από τα φιλικά θα κινηθεί η ομάδα για κάτι άλλο. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης στο δελτίο ειδήσεων του ITV, όπου φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά την Παρασκευή το βράδυ.

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣ μίλησε για το τι θα γίνει με το ΠΕΑΚΙ, γιατί επέλεξε να πάρει δανεικούς, την αποχώρηση Μεταξά, την πώληση Περέα, αλλά και τον στόχο της επόμενης σεζόν.

Πιο αναλυτικά, για τη μεταγραφή Παμλίδη είπε ότι «ο παίκτης είναι καθ’ οδόν για την Πολωνία» και ότι επισήμως η ανακοίνωσή του από τον ΠΑΣ θα γίνει αφού η λύση του συμβολαίου του με τον Απόλλωνα κατατεθεί στην ΕΠΟ. Πιθανόν, δηλαδή, Δευτέρα ή Τρίτη.

Για τους δανεισμούς Μπαγκαλιάνη και Τζίμα είπε ότι «είναι παιδιά που τα πιστεύουμε και προσπαθήσαμε να τα πάρουμε περισσότερα χρόνια» και συμπλήρωσε «από φέτος ο νόμος δεν επιτρέπει δανεισμούς μεγαλύτερους του ενός έτους, αλλά νομίζω ότι αυτό θα επαναληφθεί και τα επόμενα χρόνια και πιστεύω τα δύο παιδιά να παραμείνουν στο ρόστερ και τα επόμενα χρόνια».

Για το αν θα γίνουν άλλες μεταγραφές: «Με τους παίκτες αυτούς που έχουμε τώρα θα γίνουν τα φιλικά και η προετοιμασία και στην πορεία, αν χρειαστεί κάτι, θα κάνουμε τις πρόσθετες κινήσεις. Αν κάνουν αυτά τα παιδιά για τη δουλειά που τα πήραμε, τότε δεν υπάρχει λόγος για κάποια έκπληξη», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη μεταγραφή Περέα και αν είναι ευχαριστημένος σχολίασε: «Και ποιος δεν θα ήταν; Τα χρήματα δεν μπήκαν ακόμα στα ταμεία της ομάδας βέβαια. Η μεταγραφή είναι στα 2,5 εκ. αλλά υπάρχουν και ποσοστά που έχει ο Παναθηναϊκός και διάφοροι άλλοι».

Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Στόχος είναι να φτιάξουμε ένα καινούργιο σύνολο και να σώσουμε όσο πιο γρήγορα την κατηγορία. Δεν είναι εύκολο να επαναλάβουμε μια ίδια θέση με πέρυσι, αλλά η πορεία θα δείξει».

Για την κίνηση των διαρκείας: «Τα 2 τελευταία χρόνια πότε άνοιγαν πότε έκλειναν τα γήπεδα. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος τώρα θα επανέρθει. Ακόμα δεν υπάρχει κίνηση στα διαρκείας. Είναι ίσως νωρίς, ο κόσμος θέλει να δει και κάποια φιλικά παιχνίδια. Δεν χρειαζόμαστε φανταχτερές μεταγραφές, αλλά παιδιά με πνευμόνια».

Για τον κ. Μεταξά ρωτήθηκε γιατί αποχώρησε και απάντησε: «Είχαμε άψογη συνεργασία. Τι συνέβη στα τελευταία παιχνίδια δεν ξέρω. Ήταν μία δικιά του επιλογή να αποχωρήσει. Δεν μας ενημέρωσε έγκαιρα ότι θα φύγει. Μιλάγαμε για σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς μέχρι ενός σημείου και κάποια στιγμή στα 3 τελευταία παιχνίδια μας ενημέρωσε ότι είχε πάρει την τελική του απόφαση. Ήταν και το σημείο που η ομάδα έχασε λίγο τον προσανατολισμό της. Δεν μας εξήγησε επακριβώς γιατί έφυγε, αλλά από τη στιγμή που το είπε, δεν υπήρχε λόγος να αναζητήσω να βρω τους λόγους».  

Για τα γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ τόνισε ότι η ομάδα από τον Ιανουάριο περίμενε τα χρήματα από το στοίχημα, αλλά η καθυστέρηση φέρνει πίσω και τα έργα. Μόλις τα χρήματα αυτά μπουν, θα ξεκινήσουν και τα έργα, προκειμένου τα γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ να είναι του ίδιου επιπέδου με τους «Ζωσιμάδες». Να σημειωθεί ότι και στο Εθνικό Στάδιο αναμένονται κάποιες εργασίες, όχι μόνο στον χλοοτάπητα, αλλά και γενικότερα.

Για τη στήριξη των τοπικών φορέων: «Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί. Το αν είναι αρκετό ή όχι, τι να πω; Υπάρχουν κάποιοι που βοηθάνε περισσότερο και κάποιοι όχι. Ό,τι και να πούμε ο καθένας το βλέπει από τη σκοπιά του».

Για το όραμα νέου γηπέδου: «Από το δικό μου μυαλό δεν έχει φύγει, αλλά οι πολιτικοί παράγοντες δεν βοηθάνε καθόλου. Δεν είναι τόσο τοπικό το θέμα όσο ότι δεν ανήκουν τα γήπεδα στον Δήμο, αλλά στη ΓΓΑ».