Με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής, στο Μέγαρο Μαξίμου, η Βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, έχοντας τη δυνατότητα να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης τις εξελίξεις σε τρέχοντα ζητήματα της κεντρικής, αλλά και της τοπικής πολιτικής επικαιρότητας.

Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, που συμπαρασύρουν τις εξελίξεις στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας και η διαρκής προσπάθεια της Κυβέρνησης να αποφορτίσει την ισχυρή πίεση που δέχονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Πρωθυπουργό.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα, να στηρίζει με κάθε τρόπο τους πολίτες, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που παρέχει ο δημοσιονομικός χώρος, με ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες, κοινωνικά και οικονομικά, κατηγορίες.

Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, συζητήθηκαν ακόμη, οι εξελίξεις σε μία σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ηπείρου και των Ιωαννίνων ειδικότερα, με πολλές παρεμβάσεις να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μεταμορφώνοντας σταδιακά την Ήπειρο σε μία περιφέρεια της χώρας ιδιαίτερα ελκυστική, όχι μόνο ως τουριστικός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά παράλληλα και ως ένας ιδανικός τόπος για επενδύσεις.

Αρκετός χρόνος της συζήτησης αφιερώθηκε τέλος, στην υλοποίηση μίας σημαντικής παρέμβασης με αναπτυξιακό χαρακτήρα και στοιχεία περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, της κατασκευής του παραλίμνιου πεζόδρομου – ποδηλατοδρόμου, πρωτοβουλία που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε από τα Ιωάννινα.

Η κα Κεφάλα, που πολλούς μήνες πριν, είχε αναδείξει την αναγκαιότητα του επανακαθορισμού της οριοθέτησης της Παμβώτιδας, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν με την υλοποίηση του σχεδιασμού, είχε την δυνατότητα να παρουσιάσει τις παραμέτρους της υπόθεσης, επαναφέροντας την πρότασή της για την επαναοριοθέτηση, προτείνοντας επίσης και τις απόλυτα εφικτές λύσεις που υπάρχουν, ώστε και το αναπτυξιακό και περιβαλλοντικά αναγκαίο έργο να υλοποιηθεί.