image description

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό του στην Πολωνία με αντίπαλο την Ομόνοια. Οι Ηπειρώτες ηττήθηκαν με 2-1 δεχόμενοι γκολ στην εκπνοή του αγώνα, όμως για 60-65 λεπτά το επίπεδο ποδοσφαίρου της ομάδας, τηρουμένων των αναλογιών, ήταν πολύ καλό.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να παίξει γρήγορα, στρωτά, με κοντινές πάσες και να έχει την κατοχή της μπάλας, κάτι που σε μεγάλο βαθμό το πετύχαινε. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι η ομάδα προετοιμάζεται γύρω στις 25 μέρες και έχει αλλάξει όλον της τον κορμό, ήταν πολύ ικανοποιητικό αυτό που είδαμε. Αν, μάλιστα, δεν είχαν χαθεί 2-3 κραυγαλέες ευκαιρίες για γκολ, ίσως ο ΠΑΣ να έφευγε ακόμα και νικητής από το σημερινό ματς!

Ο κ. Στάικος ξεκίνησε με 4-3-3 έχοντας Πριόρ στο τέρμα, Σόρια δεξί μπακ, Κιάκο αριστερό, Παντελάκη και Εραμούσπε στο κέντρο άμυνας, Μπιλμπάο στον άξονα της μεσαίας γραμμής με Λιάσο και Καραχάλιο στα πλάγια και στην επίθεση ήταν ο Σταματελόπουλος στην κορυφή με Αλ. Λώλη δεξιά και Μορέιρα αριστερά.

Η Ομόνοια ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο, είχε μία ευκαιρία με τον Μπρούνο στο 6’ και τελικά εκμεταλλεύτηκε μία στατική φάση στο 10’. Ήταν η εκτέλεση κόρνερ του Μπρούνο και η κεφαλιά του Μίλετιτς στην καρδιά της άμυνας που έφεραν μπροστά στο σκορ την Κυπριακή ομάδα.

Ο ΠΑΣ και με την Μπάνικ Οστράβα είχε δεχτεί γκολ από κόρνερ και γενικώς είχε κάποια προβλήματα στα κόρνερ, αφού δεν έχει γίνει ακόμα επισταμένη δουλειά πάνω στις στατικές φάσεις. Είναι κάτι που έχει πάει γι’ αργότερα. Αντίθετα, το κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης που έχει δουλευτεί πολύ περισσότερο, έφερε αποτελέσματα, αφού ο ΠΑΣ άρχισε να γίνεται επικίνδυνος και «απάντησε» στο 16’ με τον Αλέξανδρο Λώλη, ο οποίος πήρε την ασίστ του Μπιλμπάο και με διαγώνιο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Ο ΠΑΣ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και στο 17’ είχαμε σουτ του Σόρια μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια!

Στο 25’ ο Κιάκος μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή έφτασε σχεδόν ως τη μικρή περιοχή, δεν μπόρεσε να σουτάρει, κλείστηκε και κέρδισε κόρνερ.

Στο 27’ και πάλι αδυναμία του ΠΑΣ σε κόρνερ. Ο Λέσιακς πήρε μόνος την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Πριόρ έδιωξε σωτήρια!

Στο 28’ και πάλι μπροστά ο ΠΑΣ, Ο Σόρια έφυγε ωραία από δεξιά, έκοψε στον επερχόμενο Λιάσο, αυτός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Φαμπιάνο έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε.

Στο 40’ ο Σταματελόπουλος έφευγε μόνος σε αντεπίθεση, ανατράπηκε εκτός περιοχής ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ, αλλά ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια!

Στην επανάληψη ο κ. Στάικος «φρέσκαρε» την ομάδα με 5 αλλαγές. Ο Ριένστρα έδωσε ποιότητα στη μεσαία γραμμή και ο Ροσέρο ταχύτητα στα άκρα.

Έτσι στο 51’ είχαμε μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όταν ο Ροσέρο έφυγε ταχύτατα από δεξιά, γύρισε προς τη μικρή περιοχή, ο Μορέιρα δεν βρήκε την μπάλα, προς το σημείο του πέναλτι ο Ριένστρα σούταρε ο Λανγκ 2 μέτρα μπροστά από τη γραμμή έδιωξε με τα πόδια, στην εξέλιξη της φάσης σουτ του Παντελάκη εκτός περιοχής, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ουζόχο.

Στο 55’ η Ομόνοια απείλησε και πάλι με στατικές φάσεις, αφού μόνο έτσι έκανε ευκαιρίες. Εκτέλεση φάουλ του Λέτσιακς η μπάλα πήγαινε μέσα, αλλά ο Αθανασίου έδιωξε πάνω από τα δοκάρια σε κόρνερ.

Στο 59’ ο Ποζνάνσκι έκανε μία τρομερή επέλαση 40 μέτρων με την μπάλα στα πόδια από αριστερά, διέσχισε κάθετα το γήπεδο, πέρασε κάθετα για τον Μορέιρα, ο οποίος γλίστρησε στο ύψος της μεγάλης περιοχής ενώ έμπαινε τετ α τετ, και στη συνέχεια ο Σταματελόπουλος σούταρε στα σώματα.

Στο 61’ νέα τρομερή τριπλή ευκαιρία του ΠΑΣ Γιάννινα με Λιάσο, Σταματελόπουλο και Ριένστρα. Στο σουτ του πρώτου κοντά στη μικρή περιοχή πρόλαβε και έβαλε «στοπ» αμυντικός, στο σουτ του Σταματελόπουλου με τρομερά φάλτσα πετάχτηκε ο Ουζόχο και απέκρουσε εντυπωσιακά, για να αποκρούσει για μία ακόμα φορά στη δεξιά του γωνία το σουτ του Ριένστρα. Απίθανη τριπλή ευκαιρία που είναι για χάι λάιτ!

Από εκεί κι έπειτα έγιναν άλλες 5 αλλαγές από τον κ. Στάικο, με τον ρυθμό του ΠΑΣ Γιάννινα να πέφτει αρκετά και να έχουμε επόμενη φάση στο 84’, όταν ο Πήλιος πέρασε κάθετα στον Παμλίδη, αυτός γύρισε στη μεγάλη περιοχή, έδιωξε άτσαλα η άμυνα, από κόντρες η μπάλα πήγε ξανά στον Παμλίδη που σούταρε από καλή θέση και η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Το τελευταίο 5λεπτο ανήκε στην Ομόνοια, η οποία στο 88’ προειδοποίησε, όταν βγήκε μπαλιά για τον Κακουλή, αυτός προσπάθησε να πλασάρει, αλλά ο Αθανασίου έπεσε σωτήρια στα πόδια του και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Όμως στο επόμενο λεπτό η σέντρα του Ασημένου, έφτασε στον Κακκουλή που με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Αθανασίου και έκανε το 1-2!

Η μπάλα «τιμώρησε» τον ΠΑΣ, αλλά όπως και να το κάνουμε η ομάδα έπαιζε με πάρα πολλές αλλαγές και είχε χάσει τον ρυθμό της.

Σε γενικές γραμμές, τα δύο φιλικά που έπαιξε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Πολωνία είχαν θετικό αποτύπωμα. Η ομάδα έχει μπει σε μια καλή ρότα και αναμένουμε πλέον την επιστροφή της και τα εν Ελλάδι φιλικά για να δούμε αν θα συνεχίσει να υπάρχει αυτή η εξέλιξη που όλοι θέλουν να δουν.

Αυτήν την ώρα η ομάδα ήδη βρίσκεται καθ’ οδόν για το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριόρ (46’ Αθανασίου), Σόρια (62’ Τσάβος), Παντελάκης (90’ Τσίρης), Εραμούσπε (46’ Μπαγκαλιάνης), Κιάκος (46’ Ποζνάνσκι), Καραχάλιος (62’ Πήλιος, 90’ Ρίζος), Μπιλμπάο (46’ Ριένστρα), Λιάσος (62’ Κύρκος, 90’ Ν. Λώλης), Αλ. Λώλης (46’ Ροσέρο), Σταματελόπουλος (62’ Παμλίδης) και Μορέιρα (62’ Τζίμας)

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο (46′ Ουζόχο), Μάθιους (59′ Ψάλτης), Μίλετιτς, Λάνγκ (59′ Γιούστε), Λέτσγιακς (66′ Βενιζέλου), Μπασιρού (46′ Ντίσκερουντ), Χαραλάμπους (61′ Ασημένος), Σάββα, Μπρούνο (46′ Χρίστου), Παπουλής (46 Ζευκής), Μάταβς (46′ Κακουλλής).

Περισσότερα σε λίγο…