image description

Μία απογευματινή προπόνηση είχε σήμερα το πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία όμως ήταν extra large, αφού διήρκεσε 2 ώρες! Ο Θανάσης Στάικος και οι άμεσοι συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο, Μπάμπης Πενταρβάνης, Γιάννης Ντουρουντός και Σλόμπονταν Σούιτσα δούλεψαν αρκετά πάνω σε λεπτομέρειες του παιχνιδιού, με σκοπό η ομάδα να προσθέσει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι της όσο θα φτάνουμε προς την επίσημη αγωνιστική δράση.

Τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς, πάντως, αρχίζουν να γίνονται ορατά. Η «κυανόλευκη» ομάδα βγάζει κάποια πρώτα θετικά στοιχεία, αλλά ο προπονητής συνιστά χαμηλούς τόνους, μιας και υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει και πολλά προβλήματα να διορθωθούν.

Στο σημερινό πρόγραμμα, μετά την προθέρμανση και κάποια παιχνίδια με κορόιδο, ακολούθησε αμυντική υποομαδική τακτική σε συνεργασία μέσων και επιθετικών. Ήταν μία άσκηση στην οποία ο κ. Στάικος δούλευε πάσα-πάσα την ανάπτυξη του παιχνιδιού, δίνοντας συνεχώς οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του.

Από εκεί και πέρα έγιναν παιχνίδια τακτικής 8 εναντίον 6 και προς το τέλος έγιναν και δύο δεκάλεπτα ημίχρονα με παιχνίδι 11εναντίον 11.

Στο τελείωμα της προπόνησης ο κ. Στάικος με τον κ. Πενταρβάνη κράτησαν εξτρά τις αμυντικές τετράδες και δούλεψαν ασκήσεις απέναντι σε μεγάλες μεταβιβάσεις και προωθήσεις των μέσων και των πλάγιων του αντιπάλου.

Οι απόντες

Ο Ποζνάνσκι βγήκε σήμερα για ατομικό τρέξιμο και έκανε και γυμναστήριο. Ο Σταματελόπουλος πιθανότατα δεν θα προλάβει το τουρνουά του Βόλου, αλλά θα ξεκινήσει κι αυτός αποθεραπεία για να επανέλθει όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά τον τραυματισμό του. Απών ήταν και ο Κύρκος λόγω γαστρεντερίτιδας.

Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το πρωί, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή θα έχουμε και πάλι μονές απογευματινές προπονήσεις, αλλά μεγαλύτερης διάρκειας.

Έμεινε ελεύθερος ο Γωγουβίτης

Τέλος, ο Γωγουβίτης που είχε προωθηθεί από την Κ19 δεν θα γίνει επαγγελματίας και αποφασίστηκε να αποδεσμευτεί από την ομάδα, ώστε να συνεχίσει σε άλλον σύλλογο την καριέρα του. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για μεταγραφή στόπερ στον ΠΑΣ Γιάννινα, οπότε σύντομα θα προκύψουν νέα για τη θέση αυτή που έμεινε κενή.

Δείτε βίντεο από τη σημερινή προπόνηση