image description

Με πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα την Τετάρτη 3 Αυγούστου. Το πρόγραμμα για σήμερα είχε πολλή τακτική, αλλά και συνδυασμό κάποιων ασκήσεων φυσικής κατάστασης με τελικές πάσες και σουτ.

Το μισό σχεδόν πρόγραμμα της σημερινής ημέρας περιελάμβανε δουλειά πάνω στην τακτική, με τον κ. Στάικο να ζητάει συγκεκριμένες κινήσεις από τους παίκτες και συνδυασμούς 1-2 σε συγκεκριμένους χώρους του γηπέδου. Επέμενε ιδιαίτερα στις σωστές πάσες από τους εσωτερικούς χαφ προς τους εξτρέμ, ώστε η ομάδα να μπορεί να αναπτύσσεται από τα πλάγια και να δημιουργεί.

Είναι αυτές οι λεπτομέρειες σ’ ένα παιχνίδι, που μπορεί δια γυμνού οφθαλμού να μη φαίνονται στον πολύ κόσμο, όμως ο προπονητής που ξέρει τι έχει δείξει στην προπόνηση, καταλαβαίνει αν κάτι γίνεται επειδή είναι δουλεμένο ή αν απέδωσε τυχαία, οπότε σ’ αυτό το κομμάτι επέμενε πολύ.

Ο κ. Στάικος έκανε συχνά τις παρεμβάσεις του, τόσο για να διορθώσει το που έπρεπε να ζητάνε την πάσα οι παίκτες του όσο και για να επιμένει στην πιο γρήγορη εκτέλεση στην άσκηση, αφού η ταχύτητα και οι πάσες με τη μία, μπορούν να αποδειχτούν πολύτιμα εργαλεία στο επιθετικό τρανζίσιον.

Το δεύτερο μισό της προπόνησης αναλώθηκε σε έναν συνδυασμό φυσικής κατάστασης με αποτελεσματικές πάσες. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε διάφορους σταθμούς όπου έκαναν απλά σπριντ, σπριντ με πάσες σημαδεύοντας τα μικρά τερματάκια, αλλά και διαγώνια σπριντ, όπου έπρεπε στο τελείωμα οι παίκτες να υποδεχτούν μία πάσα σουτάροντας δυνατά για γκολ.

Ο κ. Ντουρουντός, που είχε αναλάβει το συγκεκριμένο κομμάτι της προπόνησης, παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς τη συνέπεια των παικτών ανά σταθμούς στην άσκηση και όπου κρινόταν αναγκαίο έκανε κι εκείνος τις παρεμβάσεις του για να εκτελεστεί με ακρίβεια η άσκηση.

 

Όσον αφορά τους σημερινούς απόντες, οι Σταματελόπουλος και Κύρκος είναι ακόμα εκτός, ενώ ο Ποζνάνσκι έκανε πάλι ατομικό τρέξιμο και γυμναστήριο.

Το απόγευμα δεν έχει προπόνηση και το επόμενο προγραμματισμένο ραντεβού είναι για την Πέμπτη το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ.