Μαγικές στιγμές έζησαν στη Δωδώνη το τριήμερο 1-3 Αυγούστου 2022, όσοι συμμετείχαν ή παρακολούθησαν το τουρνουά basket 3×3 Naius Basketball August 2022, το οποίο διοργανώθηκε σε εθελοντική βάση από ανθρώπους και συλλόγους οι οποίοι αγαπούν τον αθλητισμό και τον τόπο τους, και τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Δωδώνης.

Η μεγάλη προσέλευση αθλητών και ομάδων, σε συνδυασμό με την άψογη οργάνωση, προσέφεραν πλούσιο αθλητικό θέαμα σε ένα ιδανικό φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα στον ιστορικό χώρο της Δωδωναίας Κοιλάδας.

Νικήτριες αναδείχθηκαν οι παρακάτω ομάδες (ανά ηλικιακή κατηγορία):

Under 15 Ανδρών: «Βουτυρομπεμπέδες»

Under 18 Ανδρών: «Detroit Pistons»

Under 18 Γυναικών: «Φιλική Συμμετοχή»

18+ Ανδρών: «Havalakers»

Ιδιαίτερο συμβολισμό είχε και η παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) κ. Βαγγέλη Λιόλιου, ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την πρωτοβουλία και υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης μαζικού αθλητισμού. Ο κ. Πρόεδρος προανήγγειλε επίσης την πρόθεση της ΕΟΚ για την ένταξη της Δωδώνης σε ένα δίκτυο εκδηλώσεων σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους πανελληνίως, όπου παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητες θα προωθήσουν τις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Επίσης, οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης και Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου κ. Βασίλης Γοργόλης), εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι σύντομα θα υπάρξουν ευχάριστες εξελίξεις στο θέμα της χρηματοδότησης και υλοποίησης της πρότασης για το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του γηπέδου της Τ.Κ. Δωδώνης και ανάδειξής του σε μια ιδανική κυψέλη πολιτισμού και αθλητισμού.

Στον ιστότοπο www.nba-dodoni.gr, θα αναρτάται σταδιακά όλο το διαθέσιμο οπτικο-ακουστικό υλικό, ώστε να σηματοδοτήσει την έναρξη της προετοιμασίας για το τουρνουά Naius Basketball August 2023. Ταυτόχρονα, ανανεώνεται η ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φίλους της Δωδώνης και του αθλητισμού, για τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο ετήσιο γεγονός με την ιδιότητα του αθλητή ή του εθελοντή.