image description

Πολύ καλά κρυμμένα θέλησε να κρατήσει τα… βαριά χαρτιά του ο Θανάσης Στάικος, που πειραματίστηκε πάρα πολύ με τις δύο ενδεκάδες που παρέταξε στο αποψινό φιλικό με τον Βόλο, με συνέπεια να έρθει φυσιολογικά η ήττα από τους οικοδεσπότες και διοργανωτές του φιλανθρωπικού τουρνουά.

Έτσι, στον τελικό του τουρνουά την Τρίτη (21:00) θα παίξουν Βόλος-ΟΦΗ, ενώ νωρίτερα (18:45) δύο πρώην συνεργάτες θα διασταυρώσουν για πρώτη φορά τα ξίφη τους. Στάικος και Μεταξάς θα αντιπαρατεθούν στο Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα, στον μικρό τελικό.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με το… αριστερό από τα αποδυτήρια. Ο Κόντε ένιωσε ενόχληση στη γάμπα στην προθέρμανση και δεν αγωνίστηκε τελικά. Μάλλον είναι μία υποτροπή του τραυματισμού που του στέρησε τη συμμετοχή και στα φιλικά της Πολωνίας. Κακό αυτό, γιατί ο Ισπανός έχασε την περσινή σεζόν, χάνει και τα φιλικά του καλοκαιριού και η ομάδα στερείται των ικανοτήτων ενός πολύ καλού σέντερ φορ.

Με την αναγκαστική αλλαγή του Παμλίδη αντί του Κόντε στο αρχικό σχήμα, η διάταξη σε 4-3-3 ήταν: Πριόρ στο τέρμα, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος στην άμυνα, Καραχάλιος στον άξονα της μεσαίας γραμμής με Ριένστρα δεξιά και Τζίμα αριστερά και στην επίθεση έπαιξε ο Παμλίδης στην κορυφή, με Ροσέρο δεξιά και Κύρκο αριστερά.

Ουσιαστικά δηλαδή ο ΠΑΣ είχε ένα πολύ νεανικό σύνολο με Πήλιο, Τζίμα και Κύρκο να παίζουν στην αριστερή πλευρά και να στέκονται πολύ καλά, αφού ήταν στους διακριθέντες του α’ μέρους, μαζί με τον Ριένστρα που τα πήγαινε κι αυτός αρκετά καλά.

Οι «κυανόλευκοι» έκαναν πολύ καλό πρώτο 20λεπτο, έβγαζαν ωραία την μπάλα από την άμυνα, είχαν κοντά τις γραμμές, έβγαλαν μία διπλή ευκαιρία με τον Κύρκο στο 16’, με την ανάπτυξη του παιχνιδιού στην πρώτη φάση του Κύρκου να είναι πραγματικά υπέροχη και είχαν και την κατοχή μπάλας.

Μετά το 20’ οι γηπεδούχοι πάτησαν καλύτερα στο γήπεδο, βρήκαν τον ρυθμό τους και τελικά σκόραραν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάολο Φερνάντεζ στο 32ο λεπτό. Το γιατί η ομάδα του ΠΑΣ έχασε λιγάκι το μυαλό της και άρχισε να παίζει με βαθιές μπαλιές κάποια στιγμή, είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να το αναλύσουν ο κ. Στάικος με τους βοηθούς του Πενταρβάνη και Αργυρίου.

Νεανικότατη ενδεκάδα στο β’ ημίχρονο

Στην επανάληψη ο κ. Στάικος άλλαξε όλη την ενδεκάδα, πλην Κύρκου που έπρεπε να μείνει λόγω των απωλειών που είχε ο ΠΑΣ στην επίθεση, αλλά κι επειδή τα πήγαινε και πολύ καλά.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιζε με Σούλη στο τέρμα, δεξί μπακ τον Τσάβο, αριστερό τον Κιάκο, στο κέντρο άμυνας τους Μπαγκαλιάνη και Ποζνάνσκι, μπροστά τους στα χαφ ο Τσίρης με Μπιλμπάο αριστερά του και Λιάσο δεξιά του και στην επίθεση κορυφή ο Κύρκος με Λώλη δεξιά και Μορέιρα αριστερά.

Μια πολύ νεανική ενδεκάδα, αφού οι στόπερ είναι γεννημένοι ο Μπαγκαλιάνης (2001), ο Ποζνάνσκι (2001), ο δεξιός μπακ Άγγελος Τσάβος (2002), ο αμυντικός χαφ Άγγελος Τσίρης (2004), ο Λιάσος (2000), ο Λώλης (2002), ο Κύρκος (2003), ο Ρίζος που έπαίξε αλλαγή κι αυτός είναι του 2002 και ο Νίκος Λώλης που έπαιξε στο τελευταίο 5λεπτο είναι του 2005!

Με τόσο νεανικό και πειραματικό σύνολο ήταν δύσκολο βέβαια ο ΠΑΣ να βρει συνοχή και να απειλήσει. Παρ’ όλα αυτά από στατική φάση (κόρνερ) ο Μπαγκαλιάνης στο 60’ έπιασε καρφωτή κεφαλιά, όμως ο Κλέιμαν είπε και πάλι «όχι», όπως και στις δύο ευκαιρίες του Κύρκου.

Ο Βόλος εκμεταλλεύτηκε την απειρία του ΠΑΣ, είχε δοκάρι στο 63’ σε σέντρα του Λούνα και κεφαλιά εξ’ επαφής του Άλχο όπου η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Σούλη και στο 63’ έγινε το 2-0, όταν ο Πάολο Φερνάντεζ πέρασε κάθετα στον Φαν Βέερτ, αυτός γύρισε παράλληλα στο δεύτερο δοκάρι συρτά και ο Βίκτορ Φερνάντεζ με κοντινή προβολή ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας του.

Στα τελευταία 20 λεπτά έκανε αρκετές αλλαγές και η ομάδα του Βόλου, οπότε έπεσε ακόμα περισσότερο η ποιότητα του αγώνα.

Το σκορ του αγώνα δεν άλλαξε ως το τέλος κι έτσι ο Βόλος με το 2-0 πέρασε εκείνος στον μεγάλο τελικό.

Το σημερινό φιλικό είναι καθαρά για συμπεράσματα του προπονητή που για τους δικούς του λόγους δεν θέλησε να φανερώσει ποιοι παίρνουν προβάδισμα για την ενδεκάδα. Αυτό που από την πλευρά μας κρατάμε είναι οι εμφανίσεις Τζίμα, Κύρκου, Μπαγκαλιάνη. Καλοί και οι Ριένστρα, Καραχάλιος, Κιάκος, αλλά τόσο αυτοί όσο και παίκτες σαν τον Σόρια και τον Μπιλμπάο ξέρουμε τι μπορούν να δώσουν, οπότε δεν μας ανησυχεί το αν έπαιξαν 1-2 ταχύτητες παρακάτω απ’ αυτό που μπορούν. Μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι η ομάδα ταξίδεψε σήμερα το πρωί στον Βόλο, οπότε κι αυτό εν μέρει ίσως να επηρέασε.

Από εκεί και πέρα, σηκώνει συζήτηση αν ο ΠΑΣ θα πρέπει να αποκτήσει έναν ακόμα σέντερ φορ. Ο Κόντε ακόμα δεν έχει συνέλθει 100% από τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν, ο Σταματελόπουλος σίγουρα θα θέλει τον χρόνο του καθώς έπαιζε σε μικρότερη κατηγορία και η αλλαγή επιπέδου προπόνησης είναι ένα θέμα, ο Λέο θα γυρίσει σε κάποιους μήνες και ο Παμλίδης είναι μεν μια επιλογή, αλλά για 2-3 φορές τον χρόνο, αφού η κυρίως θέση του είναι στα πλάγια.

Εν πάση περιπτώσει, χρόνος για να αναλυθούν κάποια μεταγραφικά υπάρχει. Προς το παρόν η ομάδα ξεκουράζεται και πάει την Τρίτη για ένα ακόμα πολύ χρήσιμο φιλικό, αφού θα εξαχθούν κι απ’ αυτά τα σχετικά συμπεράσματα.