image description

Με βαρύ πρόγραμμα συνεχίζεται η τελευταία εβδομάδα της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα, πριν η ομάδα μπει στον μικρόκυκλο προπονήσεων για το πρώτο επίσημο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό την Κυριακή 21 Αυγούστου. Μετά την ήττα με 2-0 από τον Βόλο, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παίξει στον μικρό τελικό του φιλανθρωπικού τουρνουά με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ακολουθεί και το φιλικό με την Καρμιώτισσα.

Τρία φιλικά παιχνίδια σε μικρότερο διάστημα της μίας εβδομάδας, με τον κ. Στάικο να έχει να διαχειριστεί την κούραση των παικτών από την προετοιμασία, τους συνεχείς αγώνες και τα δύο 5ωρα ταξίδια προς και από τον Βόλο.

Και βέβαια, μπαίνοντας στην τελική ευθεία, είναι πιθανό ο κόουτς των «κυανόλευκων» να δώσει στους παίκτες του μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στα δύο τελευταία φιλικά ματς, για να συνηθίσουν και πάλι τις απαιτήσεις ενός 90λεπτου αγώνα.

Όσον αφορά τις απουσίες των Ηπειρωτών, δεν είναι στη διάθεσή του κ. Στάικου οι τραυματίες Κόντε και Σταματελόπουλος.

Η μονομαχία των πάγκων

Το σημερινό φιλικό ξεχωρίζει για έναν ιδιαίτερο λόγο. Είναι η πρώτη φορά που θα τεθούν αντιμέτωποι οι δύο περσινοί συνεργάτες στον ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξάς και Θανάσης Στάικος. Κατά μία έννοια, μοιάζει με μονομαχία δασκάλου-μαθητή και ως εκ τούτου έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο καλά γνωρίζει ο ένας τον άλλον ή πόσο καλά μπορεί να ξεπεράσει ο ένας τα αγωνιστικά «τρικ» του άλλου.

Από εκεί και πέρα, βέβαια, θα είναι κι αυτό ένα φιλικό όπως τα υπόλοιπα, όπου οι προπονητές θα κάνουν τις τελευταίες δοκιμές τους και θα προσπαθήσουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Το ματς θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 και θα αρχίσει στις 18:45. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του τουρνουά που είχε ανακοινώσει ο Βόλος, το ματς θα διεξαχθεί στο βοηθητικό γήπεδο του Πανθεσσαλικού.