image description

Διορία μέχρι τις 17 Αυγούστου έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στις αστυνομικές υπηρεσίες, να έχουν ολοκληρώσει τους ελέγχους στα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες του πρωταθλήματος της Super League 2022-2023, που αρχίζει στις 20 Αυγούστου, ενώ δόθηκαν αυστηρές οδηγίες για τα μέτρα, κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μέγαρο της Κατεχάκη, για τον έλεγχο της βίας στα γήπεδα.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε «σαφάρι» ελέγχων στις λέσχες φιλάθλων προκειμένου να μην ανοίξει καμία που δεν πληροί κατά γράμμα τις προϋποθέσεις του νόμου, ενώ καθορίστηκαν τρεις βασικές παράμετροι για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά δόθηκαν οι εξής οδηγίες:

1.    Όλα τα εισιτήρια θα είναι ηλεκτρονικά και ονομαστικοποιημένα, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι ταυτοπροσωπίας από την Ελληνική Αστυνομία κατά την είσοδο στα γήπεδα, με την επιβολή των ανάλογων ποινών που προβλέπει ο νόμος στους παραβάτες.

2.    Κανένας φίλαθλος δεν θα μπορεί να εισέρχεται στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Σημειώνεται ότι αν μπει κάποιος με το εισιτήριο άλλου και δημιουργήσει επεισόδια, θα φέρει ευθύνη και αυτός στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί το εισιτήριο.

3.    Οι λέσχες φιλάθλων θα λειτουργούν με τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος. «Κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού που υπήρχαν, δεν πρέπει να ανοίξει πάλι», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος επεσήμανε ότι «το πρωτάθλημα της Super League 2022-2023, θα ξεκινήσει με πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας».

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τους αρμόδιους αξιωματικούς για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία στις λέσχες φιλάθλων, ώστε αυτές να λειτουργούν υπό τις προϋποθέσεις του νόμου και ζήτησε τον τεχνικό έλεγχο, έως τις 17 Αυγούστου, όλων των καμερών ασφαλείας και των control room στα 14 γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του Πρωταθλήματος.

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι εγγυητής της εφαρμογής του νόμου, δήλωσε μετά την σύσκεψη ο κ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε: «Πέρυσι, συνέβη ένα γεγονός που συγκλόνισε της ελληνική κοινωνία, η δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη,  συνελήφθησαν όλοι οι ένοχοι, όμως απόλυτη προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο περιστατικό. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, ώστε η νομοθεσία να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού που υπήρχαν, δεν πρέπει να ανοίξει πάλι».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Εμμανουήλ Δουρβετάκης.