image description

Τα πρώτα στατιστικά στοιχεία του τουριστικού οδηγού του Διεθνούς Αεροδρομίου Ιωαννίνων παρουσίασε η Netpages Web Development, η γιαννιώτικη εταιρεία ηλεκτρονικών εφαρμογών που τον δημιούργησε.

Από τη 1 Ιανουαρίου έως τις 29 Ιουλίου έχει συγκεντρώσει 3.255 προβολές και οι ενδιαφερόμενοι προέρχονται από την Ελλάδα, την Αμερική, τη Γερμανία και το Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται πως ο οδηγός, που βρίσκεται στη διεύθυνση ioanninaairport.eu, σχεδιάστηκε σε ένα σύγχρονο διαδικτυακό περιβάλλον με γνώμονα τη γρήγορη και εύκολη περιήγηση, δίνοντας όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή (π.χ. διαμονή, μετακίνηση, αναψυχή κ.ά.). Στην ουσία παρέχει πληροφορίες σε επιβάτες και επισκέπτες, που δεν είχαν τη δυνατότητα μέχρι σήμερα λόγω της έλλειψης ανάλογης ιστοσελίδας, να αντλήσουν πληροφορίες για τις πτήσεις και τον προορισμό.

 

Συνεχίζει τη λειτουργία του το γραφείο τουριστικών πληροφοριών

Στο μεταξύ, στα πλαίσια της διαρκούς ανάπτυξης του Διεθνούς Αεροδρομίου Ιωαννίνων, συνεχίζει να λειτουργεί και φέτος το γραφείο παροχής τουριστικών πληροφοριών, που επιμελείται η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων με σκοπό, όπως πάντα, την πληρέστερη τουριστική ενημέρωση και εξυπηρέτηση των επιβατών, που ταξιδεύουν στην Ήπειρο.

Το γραφείο στεγάζεται στον χώρο αφίξεων και παρέχει πλούσιο τουριστικό υλικό όπως χάρτες του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου, πληροφοριακό υλικό για τα μουσεία, τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους καθώς και τις δραστηριότητες και τη γαστρονομία που προσφέρει η περιοχή μας.

Το γραφείο λειτουργεί υπό την επίβλεψη της αρχαιολόγου και συνοδού τουριστικών γκρουπ κας Κατερίνας Ιωαννίδου. Στον χώρο είναι εγκατεστημένη και μια οθόνη touch screen, για την παροχή πληροφοριών, που αφορούν τον προορισμό.

Το γραφείο πληροφοριών λειτουργεί για άλλη μια φορά σε συνεργασία με την διοίκηση του αερολιμένα Ιωαννίνων, τους οποίους η ΕΞΝΙ ευχαριστεί θερμά.

 

Αεροπορικές υπηρεσίες

Τέλος, η νεοσύστατη αεροπορική εταιρία Epirus Aviation ξεκίνησε να παρέχει στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων τις υπηρεσίες της. Αυτές επικεντρώνονται στις εκπαιδευτικές πτήσεις, στο aerotaxi, στο sightseeing, στις κινηματογραφικές λήψεις κ.ά.