image description

Σοκάρει η είδηση για την κατάσταση της υγείας του πρώην παίκτη της ΑΕ Καραϊσκάκης, Ντόνι Φαν Ιπέρεν.

Ο παίκτης που αγωνίζεται φέτος στη Ζίμπρου, κατέρρευσε στην πρόσφατη αναμέτρηση της ομάδας του Κισινάου με την Ντιναμό Άουτο έπειτα από σύγκρουσή του με αντίπαλο ποδοσφαιριστή και έκτοτε βρίσκεται σε κώμα, ενώ σοκάρουν οι αντιδράσεις όλων όσων βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο.

Ήδη στη Μολδαβία βρίσκονται ο πατέρας του και μέλη της οικογένειάς του, ενώ  ο αδερφός του Τζόι μίλησε σε ΜΜΕ της χώρας τους για την κατάσταση που βρίσκεται, όπου παράλληλα αποκάλυψε πως παρότι πρόθεση είναι να πάρουν τον Ντόνι μαζί στην πατρίδα τους ώστε να νοσηλευτεί εκεί, αυτό συναντά εμπόδια επειδή είναι ανασφάλιστος και δεν καλύπτονται τα έξοδα που απαιτούνται.

«Το προσπαθούμε από την πρώτη στιγμή. Ηταν να ‘πετάξουμε’ την Πέμπτη (11/8) όμως δεν θα υπάρχει ασθενοφόρο ώστε να τον πάει στο νοσοκομείο. Η ομάδα του κάνει ό,τι μπορεί και μάλιστα μας μετέφερε πως είναι διατεθειμένη να καλύψει τη νοσηλεία του στην Ολλανδία. Και οι άνθρωποι του νοσοκομείου μας λένε πως είναι καλύτερα να μεταφερθεί στην Ολλανδία, εδώ υπάρχει πρόβλημα ακόμη και στην επικοινωνία αφού αρκετοί δεν γνωρίζουν καν αγγλικά», σχολίασε αρχικά.

Και συνέχισε: «Η καρδία του είναι σταθερή, αλλά πόσα μπορεί να σημαίνει αυτό γα την ευρύτερη κατάστασή του όταν βρίσκεται σε κώμα και δεν αντιδρά στο οτιδήποτε. Κάνει μόνο κάποιες κινήσεις. Μιλήσαμε και με τους συνδέσμους των ποδοσφαιριστών της Ολλανδίας και τον Παγκόσμιο (σ.σ. FIFPRO) και θα έχουν μία συνάντηση για να δούμε τι θα συμβεί. Προσευχόμαστε να βγει νικητής από όλο αυτό. Είναι μαχητής».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και στέλεχος της Ζίμπρου αναφέροντας ότι «την Κυριακή οι γιατροί μας είπαν πως πάει καλύτερα, δεν έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και δεν θα χρειαστεί επέμβαση, όμως παραμένει σε κώμα και δεν έχουμε δει βελτίωση».