Στα Ιωάννινα βρίσκεται και πάλι η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την ολιγοήμερη παραμονή της στον Βόλο για το φιλανθρωπικό τουρνουά και τα δύο φιλικά με Βόλο και Αστέρα Τρίπολης. Ήταν δύο πολύ δυνατά και συνάμα πολύ χρήσιμα φιλικά, αφού φανερώθηκαν οι αδυναμίες της ομάδας και πλέον θα δουλευτούν κάποια πράγματα πολύ πιο στοχευμένα.

Από την άλλη μεριά, όμως, διαφάνηκαν και λύσεις που μπορούν να υπάρξουν σε προβλήματα που θα βάλει ο αντίπαλος. Το ρόστερ φαίνεται προς το παρόν να έχει περισσότερες επιλογές, οι οποίες θα βοηθήσουν να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στο ροτέισον.

Απομένει ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι, που κάλλιστα χαρακτηρίζει και πρόβα τζενεράλε, μιας και θα είναι το τελευταίο παιχνίδι πριν ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αντίπαλος του ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι η κυπριακή Καρμιώτισσα, με το φιλικό αυτό να διεξάγεται την Παρασκευή στις 21:00. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ για τη μετάθεση της μέρας, καθώς αρχικά είχε οριστεί για Σάββατο και παράλληλα και η ανακοίνωση για τα εισιτήρια.

Πρώτη για Φοφανά

Στα της προπόνησης τώρα, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο νέο πρόσωπο, τον Μανσούρ Φοφανά, ο οποίος πέρασε επιτυχώς όλες τις ιατρικές εξετάσεις και κάποια στιγμή θα ανακοινωθεί επισήμως η τριετής συμφωνία μαζί του. Για πρώτη μέρα έκανε ατομικό τρέξιμο και θα δούμε σε πόσο χρόνο θα μπορεί να είναι έτοιμος να ενταχθεί στο πλήρες πρόγραμμα, αλλά και να αρχίσει να υπολογίζεται για αγώνες.

Ατομικό τρέξιμο ξεκίνησε και ο Σταματελόπουλος που δεν θα είναι έτοιμος για το φιλικό της Παρασκευής και παίζεται αν θα προλάβει να είναι στην αποστολή για τον Ολυμπιακό.

Ο Κόντε ακόμα δεν μπήκε σε προπονήσεις, αλλά θα κάνει προσπάθεια να προλάβει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, κάτι που προϋποθέτει να είναι την Τρίτη στη διάθεση του κ. Στάικου.

Οι υπόλοιποι σήμερα είχαν χαλαρό πρόγραμμα προπόνησης. Οι Μπιλμπάο, Εραμούσπε, Σόρια, Ροσέρο που έπαιξαν χθες 90 λεπτά και ο Μορέιρα που έπαιξε 75′, έκαναν χαλαρό τρέξιμο και οι υπόλοιποι έκαναν κάποια αγωνιστικά παιχνίδια μικρής διάρκειας, αφού η προπόνηση δεν ξεπέρασε σήμερα τη μία ώρα.

Αύριο το απόγευμα θα γίνει μία προπόνηση ρυθμού και την Παρασκευή πάλι οι παίκτες θα κληθούν να αγωνιστούν.

Η αλήθεια είναι ότι τρία φιλικά ματς σε μόλις έξι μέρες δεν είναι και ό,τι καλύτερο αυτή τη στιγμή. Το μεγαλύτερο θέμα είναι η διαχείριση των λεπτών που θα πάρουν οι παίκτες σε συνδυασμό με το πως θα καταφέρει η ομάδα να είναι ανταγωνιστική, για να κρατηθεί ψηλά και το ηθικό του κόσμου.

Το θετικό, πάντως, είναι ότι μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία παίρνουν πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι θα έπαιρναν σε διαφορετική περίπτωση, οι πιο νεαροί ποδοσφαιριστές, οπότε η κάθε εμπειρία που αποκομίζουν είναι κέρδος και για την ομάδα.