image description

Τον Βασίλη Τριάδη, για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία, θα βραβεύσει ο Δήμος Ζαγορίου αύριο Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, στο Γρεβενίτι.

Ο Βασίλης Τριάδης δραστηριοποιείται σήμερα ως διευθύνων σύμβουλος της P&I Ελλάς, της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας λογισμικού και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού P&I (Personal & Informatik) AG.

Ο Βασίλης Τριάδης γεννήθηκε στο Γρεβενίτι Ζαγορίου, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Φοίτησε στο Γυμνάσιο του Μετσόβου και στη συνέχεια σε Λύκειο στα Γιάννενα.
Σπούδασε πληροφορική στην Κολωνία της Γερμανίας. Με το πέρας των σπουδών του ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα. Το 1986 έκανε πρακτική άσκηση ως προγραμματιστής στην Εταιρία BFD.Gmbh στο Iserlohn. Δύο χρόνια αργότερα ιδρύθηκε μια νέα εταιρεία για την ανάπτυξη του δικού του λογισμικού, ένα σύστημα HRMS για το δημόσιο τομέα. Το 1998 έγινε Διευθυντής Ανάπτυξης της εταιρείας P&I. Από το 2004 μέχρι και σήμερα, είναι διευθύνων σύμβουλος CEO της P&I.

Στο Δήμο Ζαγορίου ο Βασίλης Τριάδης είναι γνωστός για την έμπρακτη βοήθειά του με δωρεές έργων κατασκευής, που συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής των μόνιμων κατοίκων και στη διατήρηση του παραδοσιακού δομημένου περιβάλλοντος του Ζαγορίου.

Επίσης είναι πολύτιμος αρωγός και συμπαραστάτης σε πάμπολλες εκδηλώσεις του Δήμου, προωθώντας έμπρακτα το κοινωνικό του έργο, διοργανώνοντας και υποστηρίζοντας μεγάλα αθλητικά events, όπως τον Ποδηλατικό Αγώνα «Greveniti Bike 83 km», που είναι αφιερωμένος στην Ημέρα Μνήμης για τα Μαρτυρικά χωριά του Ζαγορίου, ενώ στήριξε τον Δήμο και στη διαχείριση της πανδημίας, προσφέροντας το απαραίτητο υγειονομικό υλικό.