image description

Παραμονή του φιλικού αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με την Καρμιώτισσα οι δύο προπονητές, Θανάσης Στάικος και ο Τσέχος Ντούσαν Ούχριν, παραχώρησαν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Θανάσης Στάικος δεν έκρυψε ότι το μυαλό του είναι στο πως θα αξιοποιήσει το φιλικό αυτό για να προετοιμάσει ακόμα καλύτερα τη δική του ομάδα για την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας ακόμα μεταγραφής, η οποία θα αποφασιστεί με τη διοίκηση μετά το φιλικό της Παρασκευής και τέλος αναφέρθηκε και στον Φοφανά που αποκτήθηκε.

Για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από την προετοιμασία: «Έχουμε παίξει φιλικά και στην Πολωνία και στην Ελλάδα. Πήγαμε στο τουρνουά στον Βόλο που μας άφησε χρήσιμα συμπεράσματα σε ό,τι αφορά πρόσωπα και θέσεις και πως μπορούν να συνδυαστούν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Αύριο έχουμε ένα φιλικό με την Καρμιώτισσα που είναι όντως πρόβα τζενεράλε, αλλά η δουλειά δεν σταματάει, καθημερινά θα βελτιωνόμαστε και θα βλέπουμε τους ποδοσφαιριστές μας. Είμαστε μια νέα ομάδα, αλλά και συνάμα νεανική όσον αφορά τον μέσο όρο ηλικίας. Έχουν αλλάξει πάρα πολλά από πέρυσι, αλλά εβδομάδα με την εβδομάδα οδεύουμε προς το να δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές σύνολο και περισσότερο εκεί είναι το μυαλό μας. Φυσικά πλησιάζει και η έναρξη του πρωταθλήματος. Να δούμε κι εκεί τι μπορούμε να διεκδικήσουμε και βαθμολογικά πλέον».

Για το αν μπορεί να προσδιορίσει ως ποσοστό την ομοιογένεια στην οποία έφτασε η ομάδα σ’ αυτό το χρονικό σημείο: «Σε ικανοποιητικό βαθμό. Δεν μπορώ να πω ποσοστό, αλλά νομίζω ότι είναι ικανοποιητικός ο βαθμός της ομοιογένειας που έχουμε αυτήν τη στιγμή. Φυσικά, όμως, χρειαζόμαστε περισσότερο».

Για το αν έχει κατασταλάξει στην βασική ενδεκάδα: «Για ένα μέρος της ενδεκάδας έχω τις σκέψεις μου και είμαστε κοντά σ’ αυτό, αλλά υπάρχουν θέσεις που εκκρεμούν ακόμα. Να ξέρετε όμως ότι μιλάμε για μια ενδεκάδα που θα ξεκινήσει την 1η αγωνιστική και ανάλογα με ποιον αντίπαλο έχεις κιόλας. Στην πρεμιέρα παίζουμε εκτός με τον Ολυμπιακό, αλλά κάθε εβδομάδα αλλάζουν οι απαιτήσεις και ανάλογα με την κατάσταση των ποδοσφαιριστών μας θα επιλέγουμε την ανάλογη ενδεκάδα. Δεν υπάρχει δηλαδή μία ενδεκάδα στην ομάδα. Υπάρχουν κάποια πλάνα, κάποιες σκέψεις και κάποιες επιλογές και εβδομάδα με την εβδομάδα θα αναπροσαρμόζονται αυτά».

Για το αν έχει εντοπίσει κενά στο ρόστερ που θα χρειαστούν μεταγραφές: «Μετά και το αυριανό φιλικό θα έχουμε μια ακόμα επικοινωνία με τη διοίκηση να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο αυτό. Ίσως να έχουμε μία κίνηση, μπορεί και όχι. Θα το δούμε το επόμενο διάστημα».

Για το φιλικό με την Καρμιώτισσα και πόσο την γνωρίζει: «Οι πληροφορίες μας λένε ότι είναι –ας μην πω ανερχόμενη δύναμη- αλλά σίγουρα μπαίνει με δυναμικό τρόπο στην Α’ Εθνική Κύπρου. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά το μυαλό μας το έχουμε στη δική μας πρεμιέρα πρωταθλήματος και οι προπονήσεις μας στοχεύουν στο να δημιουργήσουμε εμείς τη δική μας ομάδα, παρά να επικεντρωθούμε σε χαρακτηριστικά των φιλικών. Οπότε κοιτάμε κυρίως τη δική μας ομάδα αυτή τη στιγμή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποτιμάμε και δεν μειώνουμε τον αντίπαλο. Θα δοκιμάσουμε τα πλάνα μας για την πρεμιέρα με μικρές μόνο διαφοροποιήσεις».

Για τη μεταγραφή Φοφανά: «Είναι ένα παιδί που έπαιζε στη Super League 2, είναι ένας παίκτης που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, είναι ακραίος επιθετικός, νέος και εξελίξιμος. Μπαίνοντας στις προπονήσεις και όταν ενσωματωθεί στην ομαδική δουλειά θα δούμε τι μπορούμε να πάρουμε απ’ αυτόν. Νομίζω ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας δώσει λύσεις, αλλά είναι και μία επένδυση για το μέλλον».

 

Ντούσαν Ούχριν: “Να είμαστε ένας καλός αντίπαλος”

Ο Τσέχος προπονητής της Καρμιώτισσας αναφέρθηκε στον στόχο της ομάδας του, που είναι να βρεθεί στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, αν και “νεοφώτιστη”, μίλησε για τον ΠΑΣ Γιάννινα που τον θεωρεί δυνατό αντίπαλο, αλλά και για τις πολύ όμορφες εντυπώσεις που αποκόμισε από την πόλη.

 Για τους στόχους της ομάδας του: «Στόχος μας θα είναι να βρεθούμε στην εξάδα του κυπριακού πρωταθλήματος . Έχουμε μία νεανική ομάδα, έχουμε φέρει πάνω από 15 παίκτες, έχουμε κάνει μια καλή προετοιμασία τις τελευταίες 6 εβδομάδες. Δεν είχαμε πάρα πολύ χρόνο να φτιάξουμε την ομάδα να παίξει, οπότε κάθε αγώνας για μας είναι σημαντικός. Ευχόμαστε να είμαστε ένας καλός αντίπαλος αύριο για τον ΠΑΣ Γιάννινα και εύχομαι να γίνει ένας ωραίος αγώνας».

Για τις εντυπώσεις του από την πόλη: «Πολύ όμορφη πόλη, δεν ήξερα ότι υπάρχου τόσο όμορφα μέρη στην Ελλάδα και τόσο ωραία βουνά».

Για τις πληροφορίες που έχει συλλέξει για τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ξέρουμε πως παίζει, ξέρουμε ότι έχει κάποια προβλήματα τραυματισμών, είναι μία ομάδα που τελείωσε πέρυσι στην 6η θέση και αυτό σημαίνει ότι είναι μια καλή ομάδα, μ’ ένα καλό αποτέλεσμα σ’ ένα δύσκολο πρωτάθλημα».

Για το κυπριακό πρωτάθλημα που αρχίζει σε 20 μέρες και τις μεταγραφές: «Υπάρχει η πιθανότητα να κάνουμε κι άλλες μεταγραφές. Θα το δούμε τις επόμενες μέρες».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις